MENIU

Reguli ignorate de șoferi care duc la accidente mortale

Traficul tot mai aglomerat îi face pe şoferi să ignore reguli simple, cum ar fi păstrarea unei distanţe care să le permită să circule în siguranţă, sau chiar să devină agresivi.

Din păcate, în ziua de astăzi, se produc tot mai multe accidente deoarece unii şoferi forţează depăşirile, intrarea în intersecţie sau semaforul, alţii claxonează insistent sau se fac că-i izbesc din lateral sau din spate pe cei care merg, în viziunea lor, prea încet. Mulți dintre șoferi nu sunt atenți la trafic din cauza altor evenimente petrecute sau din pricina telefonului mobil. De asemenea, nu țin cont de semnele de circulație și nici de viteza maximă a drumurilor. Mai mult decât atât, există șoferi care se i-au la ceartă în trafic și din cauza aceasta există posibilitatea de a face accident, sau de a se lua la bătaie.

În ciuda campaniilor derulate de poliţie, cazurile de acest fel au devenit aproape o obişnuinţă, numărul de accidente explodând în acest an.

Şoferii spun că astfel de situaţii sunt posibile şi pentru că şoferii agresivi nu sunt sancţionaţi decât rareori. Poliţiştii, la rândul lor, declară că sunt prea puţini pentru a putea face cu adevărat ordine în trafic şi că, deşi dau amenzi cu duiumul, multe dintre acestea nu sunt achitate, astfel că nu au efect.