MENIU

Recalcularea va aduce majorări substanțiale pentru milioane de pensionari! Anunțul lui Marcel Boloș

Recalcularea va aduce majorări substanțiale pentru milioane de pensionari! Anunțul lui Marcel Boloș

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că toate pensiile vor fi recalculate începând cu 1 septembrie. Acesta a subliniat că procesul de recalculare va aduce majorări substanțiale pentru milioane de pensionari, sumele variind între câteva sute și câteva mii de lei.

Marcel Boloș a explicat că recalcularea pensiilor este o măsură necesară pentru a ajusta valoarea pensiilor în conformitate cu inflația și creșterile de costuri actuale. Aproximativ trei milioane de pensionari vor beneficia de sume suplimentare începând cu luna septembrie. 

„Noi am primit o fișă financiară din partea Ministerului Muncii. Este exclus ca majorările să fie date în tranşe. Bugetul pentru anul 2024 este construit pentru a achita aceste recalculări a pensiilor într-o singură tranșă.

Cele 10 miliarde de lei, conform estimărilor și calculelor făcute de Ministerul Muncii, sunt cuprinse în bugetul de stat și, din acest punct de vedere, legea în vigoare la această dată spune foarte clar că se achită recalcularea într-o singură tranşă", a spus ministrul Finanţelor Marcel Boloş, la un post TV.

Unii pensionari vor primi chiar și peste 1.600 de lei după recalcularea din septembrie! Exemplu de calcul

Mai multe articole despre:
pensii legea pensiilor recalculare marcel bolos