MENIU

Război în Ucraina - Ziua 594: Vor afecta evenimentele din Israel ajutorul pentru Ucraina? Propunerea controversată a unui parlamentar american - LIVE TEXT

Razboi in Ucraina

Un oficial al armatei americane spune că vor fi necesare mai multe fonduri pentru a susţine simultan nevoile Israelului şi ale Ucrainei. Parlamentarii ruşi au primit 10 zile pentru a studia posibilitatea de a revoca ratificarea de către Moscova a unui tratat de interzicere a testelor nucleare. Senatorul SUA Josh Hawley (republican) afirmă că "orice finanţare pentru Ucraina ar trebui să fie redirecţionată imediat către Israel".

UPDATE 06:08  - ISW: Trupele ucrainene avansează pe măsură ce vremea se înrăutăţeşte 
Forţele ucrainene au raportat că contraofensiva a câştigat teren la vest de Verbove (la 18 kilometri sud de Orikhiv în regiunea Zaporizhzhia) şi lângă Klişchiivka şi Andriivka, la sud-vest de Bakhmut. 

 

UPDATE 05:02  - Un oficial al ONU vizitează Moscova pentru a discuta despre exporturile de cereale
Oficialul ONU pentru comerţ, Rebeca Grynspan, a vorbit cu oficiali de la Moscova, sperând să asigure pieţelor alimentare globale „acces nestingherit” la transporturile de cereale din Ucraina şi Rusia.

UPDATE 03:08 - Washington Post: Casa Albă are în vedere să combine pachetul de finanţare al Ucrainei cu cel acordat Israelului
Casa Albă are în vedere o strategie de a combina finanţarea Ucrainei cu o viitoare cerere de ajutor urgent pentru Israel, au declarat pentru Washington Post surse anonime. 

 
UPDATE 01:00 - Zelenski dă vina pe Moscova: „Rusia este interesată să incite la război în Orientul Mijlociu”
,,Am avut o întâlnire cu şefii serviciilor noastre de informaţii, ai Direcţiei Principale de Informaţii şi ai Serviciului de Informaţii Externe, precum şi cu diplomaţii noştri cu privire la situaţia din Israel şi în jurul acesteia şi cu privire la situaţia generală din Orientul Mijlociu.

Conform informaţiilor disponibile – una foarte clară – Rusia este interesată să declanşeze un război în Orientul Mijlociu, astfel încât o nouă sursă de durere şi suferinţă să submineze unitatea mondială, să crească discordia şi contradicţiile şi astfel să ajute Rusia să distrugă libertatea în Europa. .

Vedem propagandişti ruşi jubilându-se. Vedem prietenii iranieni ai Moscovei susţinând deschis pe cei care au atacat Israelul... Şi toate acestea sunt o ameninţare mult mai mare decât percepe lumea în prezent. Războaiele mondiale din trecut au început cu agresiuni locale...

Ştim cum să contracarăm această ameninţare. Pregătim paşii corespunzători. Şi cel mai important, apărăm nevoia de unitate maximă în lume.

Mulţumesc tuturor celor din lume care au curajul să numească pică şi să apere viaţa şi ordinea bazată pe reguli!

Glorie Ucrainei!". 

UPDATE 00:00 - SUA trebuie să dubleze cheltuielile pentru apărarea a doi aliaţi aflaţi în războaie  
Secretarul armatei, Christine Wormuth, a declarat că Congresul va trebui să aprobe o finanţare suplimentară pentru a se asigura că planurile de producţie şi achiziţie de muniţii ale Pentagonului pot, potenţial, să satisfacă cererile ambelor ţări, scrie Sky News.

„Un lucru care este foarte important în ceea ce priveşte muniţiile în special şi capacitatea noastră de a sprijini atât potenţial israelienii, cât şi ucrainenii simultan, este o finanţare suplimentară din partea Congresului pentru a ne putea creşte capacitatea, în ceea ce priveşte capacitatea noastră de a extinde producţia şi apoi de a plăti şi pentru muniţiile în sine”, a declarat ea reporterilor la un eveniment al armatei.

„Avem nevoie de sprijin suplimentar din partea Congresului. Aşa că sper că vom vedea asta în curând”.

Mai multe articole despre:
Razboi in Ucraina