MENIU

Răsturnare de situație: ce era, de fapt, cadavrul găsit lângă lanul de porumb. Poliția, în stare de alertă maximă

Vineri, la orele prânzului, o femeie a observat un pachet suspect lângă un lan cu porumb din apropierea satului Siliștea Nouă, din orașul Dolhasca, la granița dintre județele Suceava și Botoșani. Poliția a fost alertată imediat însă, după ce au desfăcut coletul înfășurat în folie de celofan și bandă izolant, au constatat că înăuntru se afla leșul unui animal aflat în stare avansată de putrefacție. 

Poliția a fost alertată, vineri, de o femeie, cu privire la faptul că, în apropierea comunei Tudora, a identificat in zona unui teren agricol și a unei suprafețe cu vegetație abundentă un colet înfășurat în folie de celofan și bandă izolantă.

Coletul ar fi avut dimensiunile și forma unui corp uman, existând suspiciunea unei fapte contra vieții, așa că polițiștii au intrat în stare de alertă maximă.

"Având în vedere natura sesizării a fost constituită echipă operativă complexă sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava care s-a deplasat la fața locului, respectiv în proximitatea localității Siliştea Nouă.

Din fericire, după deschiderea coletului și efectuarea locului faptei, s-a constatat ca în interior nu se afla un cadavru uman, ci leșul unui animal în stare avansată de putrefacție", a informat IPJ Suceava, într-un comunicat remis ulterior. 

Verificările au fost preluate de către Biroul pentru Protecția Animalelor, urmând a se dispune procedural.