MENIU

Raed Arafat: "România este reprezentată foarte bine în cadrul NATO, la nivel de experţi"

<p>Raed Arafat&nbsp;</p>

Raed Arafat, secretar de stat în MAI, este şi coordonator NATO pentru răspunsul la dezastre şi urgenţe civile. Scopul programului Alianţei Nord-Atlantice este să asigure supravieţuirea victimelor aflate în situaţii de urgenţă, atunci când accesul la servicii medicale nu este imediat disponibil. Despre rolul României în cadrul acestui program, dar şi despre începuturile SMURD-ului în România, Raed Arafat a discutat cu Alexandru Cumpănaşu. 

"Eu sunt implicat în două aspecte la nivelul NATO. Unul este conducerea, copresedinţia grupului de sănătate şi agricultură la nivelul NATO, pe partea civilă care cade sub comitetul pentru urgenţe civile. Sub el este grupul pentru sănătate. Vreau să spun că România este reprezentată foarte bine la nivel de experţi în cadrul grupului. Trebuie să subliniem rolul Ministerului de Externe unde ne sprijină pe linia asta.", a spus Arafat. 

Raed Arafat a vorbit despre perioada în care a sosit în România dar şi despre începuturile SMURD-ului. 

"Prefer să spun că mă consider un cetăţean mai mult universal şi, binenteles, un cetăţean roman care ţine foarte mult la locul unde am învăţat unde am crescut pentru că am venit la 16 ani în România, singur pus pe avion, am venit aici ca să studiez. Nu regret deloc că am decis să rămân. Am făcut Facultatea de Medicină la Cluj, m-am mutat la Tîrgu Mureş unde am găsit sprijinul principal de început al SMRDU-ului în profesorul Chioreanu", spune Arafat. 

Mai multe articole despre:
video Raed Arafat AMBASADOR ROMÂNIA