MENIU

PUTIN anunță că „operațiunea din Ucraina decurge conform planului”, cu peste 13.500 de militari ruși morți

Vladimir Putin / Foto: Profi Media

Vladimir Putin nu vede încă realitatea și este convins că „operațiunea militară” din Ucraina „decurge conform planului”. Liderul de la Kremlin a continuat miercuri cu aceleași acuzații la adresa Occidentului, care lovește în fiecare rus cu sancțiunile economice, și avertizează că Rusia „nu va da înapoi, pentru că nu vor o Rusie puternică și suverană”.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că Rusia este pregătită să discute despre statutul de neutralitate al Ucrainei în cadrul discuțiilor menite să pună capăt ostilităților din această țară, dar că Moscova își va atinge în continuare obiectivele operațiunii sale militare, care “decurge conform planului”.

Putin a făcut această precizare când a afirmat că Occidentul “nu va reuși” în încercarea sa de a obține dominația globală și de a dezmembra Rusia.

“Dacă Occidentul crede că Rusia va face un pas înapoi, nu înțelege Rusia”, a spus Putin.

În același timp, lideru lde la Kremlin susține că menținerea Rusiei în șah este o politică pe termen lung a Occidentului și că sancțiunile economice ale acestuia împotriva Rusiei sunt “mioape”.

Putin a invocat efectele grave ale sancțiunilor economice asupra familiilor ruse și că acest lucru s-a dorit de către Occident și acuză campania fără precedent împotriva Rusiei.

“Occidentul nici măcar nu se obosește să ascundă faptul că scopul său este de a afecta întreaga economie rusă, fiecare rus”, a spus el insistând că Occidentul a adus Rusia în incapacitate de plată. Agenția Fitch a avertizat că Rusia intră miercuri în incapacitate de plată dacă își achită scadențele în ruble.

Dacă Occidentul a crezut că Rusia va ceda sau va da înapoi, “nu ne cunosc istoria sau poporul nostru. În spatele vorbelor ipocrite și a acțiunilor de astăzi ale așa-numitului Occident colectiv se află obiective geopolitice ostile. Ei nu vor o Rusie puternică și suverană”.

Putin a continuat cu aceeași propagandă și i-a catalogat pe liderii ucraineni drept neonaziști, deciși hotărâți să comită genocid împotriva vorbitorilor de limbă rusă din estul țării . Președintele rus a mai declarat că țările occidentale doresc să transforme Rusia într-o “țară dependentă slabă; să îi încalce integritatea teritorială; să dezmembreze Rusia într-un mod care le convine”.

Totuși, Putin a deschis ușa pentru negocieri privind neutralitatea Ucrainei. 

“Chestiunea de principiu pentru țara noastră și viitorul ei, statutul neutru al Ucrainei, demilitarizarea și denazificarea acesteia – am fost și suntem gata să discutăm în cadrul negocierilor”, a mai spus Putin.