MENIU

O nouă lege pentru şoferi: Cum poţi scăpa de punctele de penalizare?

Cum vor putea scăpa şoferii de punctele de penalizare

Şoferii care au primit puncte de penalizare din partea Poliţiei Rutiere pot şterge sancţiunea din evidenţe dacă vizionează un film despre consecinţele neatenţiei la volan! Prevederea apare într-un proiect depus la Parlament de senatorul PNL Mario Oprea.

Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie votat de ambele camere ale Parlamentului şi promulgat de preşedinte.

Şoferii care sunt neatenţi în trafic ar putea scăpa de 2 puncte de penalizare dacă vizionează un film educativ, prevede iniţiativa legislativă depusă de senatorul PNL.

"Acest lucru nu îl scapă de amendă. Amenda se va plăti în continuare. Lucrul acesta se poate face o dată pe semestru, o dată la sase luni, iar Poliția Rutieră poate să includă în acest material nu numai întâmplări nefaste, poate să includă și un material despre ultimele reguli adăugate la Codul Rutier Nu am inventat-o eu, se practică foarte mult şi cu rezultate foarte bune în Franța, Marea Britanie și SUA", a spus Mario Oprea.

Părerile şoferilor sunt împărţite.

"Mi se poare utopică pentru că cine încalcă regulie de circulaţie nu cred că o face pentru că nu ştie că le încalcă", spus un şoferi.

"Sincer, nu cred că asta i-ar ajuta pe șoferi să vadă mai bine traficul sau să șofeze mai bine", a precizat o femeie.

"Cred că dacă ar fi fix pe subiectul pe care au încălcat legea, ar putea să fie util. Dacă ar fi un filmuleț general, nu știu dacă ar fi atât de util", a precizat un bărbat.

"Foarte multă lume care are carnet nu cunoaște regulile de circulație și mi se pare o măsură foarte bună", spune alt şofer.

Două puncte primesc şoferii care folosesc telefonul mobil la volan, dar şi cei care depăşesc limita de viteză cu până la 20 km/oră, potrivit Codului Rutier în vigoare.