MENIU

Protest masiv la Chișinău - Se cer demisiile Guvernului și președintei Maia Sandu - VIDEO

Protest masiv la Chișinău - Se cer demisia Guvernului și a președintei Maia Sandu - VIDEO

Protest masiv la Chișinău! Manifestanții cer demisia Guvernului și a președintei Maia Sandu, în protestu lorganizat de partidul de opoziție ȘOR.

Mii de oameni au venit în fața Parlamentului și Președinției din Chișinău să protesteze împotriva actualei guvernări. Oamenii sunt nemulțumiți față de scumpirile din țară, față de crizele care nu mai contenesc și față de guvernare.

Manifestanții au cerut demisia actualei puteri și declanșarea alegerilor parlamentare și prezidențiale anticipate.

Protestul a fost organizat de Partidul ȘOR, de opoziție. 

"Multe autobuze și microbuze, pline cu oameni din nordul și sudul țării, care vor să participe la protestul de astăzi, sunt oprite și nu li se permite să intre în Chișinău" - a anunţat, duminică, serviciul de presă al partidului, care este organizatorul protestului. 

Participanții lor acuză autoritățile pro-europene de incapacitatea de a face față crizei, indică o inflație record în ultimii 20 de ani, care a atins 34% pe o bază anuală, o creștere de mai multe ori a prețurilor la gaze, la alte resurse energetice și la alimente, precum și o scădere bruscă a nivelului de trai.

Conducerea țării este criticată pentru refuzul de a negocia prețuri mai bune la gaze cu Rusia, precum și pentru presiunea politică asupra membrilor opoziției, ai căror lideri au fost arestați.