MENIU

Protest la Ministerul Sănătății. Părinții, nemulțumiți de menținerea școlilor deschise și la incidența de peste 6

Sursa foto: G4media.ro

O asociație de părinți protestează, joi dimineața, în fața Ministerului Sănătății. Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că școlile vor rămâne deschise și la rata de infectare de peste 6 la mia de locuitori.

Părinții nemulțumiți de noua variantă pentru desfășurarea cursurilor s-au prezentat în fața instituției, acolo unde au venit cu mesaje precum „Nu jucați viața copiilor noștri la ruleta morții” și cu coșciuge din carton, potrivit G4media.ro.

Elevii vor putea participa la cursuri în format fizic indiferent de incidența din localitatea în care învață. Având în vedere numărul ridicat de cazuri de COVID-19, înregistrat în special în ultimele zile, mai mulți părinți nu susțin această decizie și consideră că elevii ar trebui să treacă în mediul online, pentru a fi în siguranță.

Ca noua măsură să intre în vigoare, este necesară o decizie a CNSU, fiind urmată de o HG și de un ordin comun al Ministerului Educației și Sănătății. Totuși, mai mulți oficiali din MS nu ar fi de acord cu noua variantă de desfășurare a cursurilor în școli, iar astfel refuză avizarea proiectului.

Cum ar putea să se desfășoare orele din școlile din România

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat că suspendarea prezenței fizice a elevilor se va face în clasele unde apar cazuri de COVID-19. Doar în urma unor anchete epidemiologice se poate ajunge la o suspendare mai extinsă a cursurilor.

„Sub rezerva anchetei epidemiologice, în cazul în care din ancheta epidemiologicărezultă că acel caz confirmat a intrat în contact cu mai mulți colegi, din mai multe clase, sigur că măsura suspendării prezenței fizice se va extinde. Asta ține de ancheta epidemiologică. Regula este următoarea: apare într-o clasă se suspendă în acea clasă.

Păstrarea școlilor cu prezență fizică are un alt avantaj, dincolo de cel educațional. Vineri vom centraliza formularele privind intenția de vaccinare a elevilor în școli, pentru ca CNCAV-ul să poată organiza echipe mobile care să meargă în școli pentru a vaccina eleviic are doresc și beneficiază e acordul părinților.  Vaccinarea elevilor se află într-o creștere semnificativă”, a precizat ministrul Sorin Cîmpeanu.