MENIU

Propaganda rusă lovește din nou! Moscova susține că laboratoarele biologice din Ucraina vor fi mutate în alte state fost-sovietice

Eăzboi Ucraina-Rusia/ Foto: Profi Media

Propaganda rusă nu are limite! Rusia susține că Pentagonul intenționează să transfere programele de cercetare biologică din Ucraina către republicile fost-sovietice, statele est-europene și baltice în cel mai scurt timp posibil pentru a se apropia de granițele ruse.

Declarația a fost făcută de generalul locotenent Igor Kirillov, șeful Forțelor de Apărare împotriva Radiațiilor, Chimice și Biologice. Anterior, acesta declarase că laboratoarele de biocercetare din Ucraina au făcut experimente cu agenți patogeni care cauzează ciuma, antrax și bruceloza, relatează HotNews.ro, care citează TASS.

„Pentagonul este gata să mute în scurt timp programele neterminate în Ucraina în alte state fost-sovietice, precum și în state est-europene, precum Bulgaria, Cehia și statele baltice. Lărgirea rețelei de biolaboratoare, care poate fi folosită pentru dezvoltarea și depozitarea componentelor armelor biologice, reprezintă o amenințare la adresa securității militare a Federației Ruse. Spre deosebire de armele nucleare pe care Statele Unite le desfășoară pe teritoriile aliaților NATO, această politică a alianței în domeniul biologic face posibilă închiderea granițelor noastre în mod necontrolat”, a spus el.

SUA au respins deja că ar avea laboratoare de cercetare biologică în Ucraina.

Ambasadorul adjunct al SUA Richard Mills a calificat afirmațiile Rusiei cu privire la presupusa implicare a SUA într-un program de arme biologice „categoric false și ridicole”.

La rândul său, adjunctul șefului ONU pentru dezarmare, Thomas Markram, a reiterat în mai ceea ce a spus șeful său la ședințele consiliului de securitate ONU cu privire la acuzații similare ale Rusiei: Națiunile Unite nu au cunoștință de niciun program de arme biologice în Ucraina.

Mai multe articole despre:
rusia propaganda rusa laboratoare biologice ucraina