MENIU

Proiectul privind neimpozitarea pensiilor militare sub 3.000 de lei, pus în transparență pe pagina Ministerului Finanțelor. Când ar putea fi adoptată modificarea?

Proiectul vine să corecteze o serie de inechități din noua lege a pensiilor

Proiectul privind neimpozitarea pensiilor militare sub 3.000 de lei a fost pus în transparență pe pagina Ministerului Finanțelor. Potrivit Realitatea Plus, propunerea PNL se află și pe ordinea de zi a ședinței de guvern de miercuri și este foarte posibil să fie adoptată în procedură de urgență.

În proiectul de ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru completarea Legii nr. 244/2024 pentru modificarea alin. (1) al art. 100 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal şi stabilirea unor măsuri fiscale se arată că măsura este necesară pentru că "pensiile militare de stat acordate în baza Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările și completările ulterioare, nu sunt stabilite luând în considerare componenta de contributivitate, similar pensiilor plătite din sistemul public de pensii".

 

DOCUMENTUL INTEGRAL

 

„Depunem proiectul de lege pentru repararea greșelilor PSD din legea pensiilor, care practic a înghețat pensiile minerilor, siderurgiștilor, ceferiștilor, a celor cu grupe de muncă, a persoanelor cu dizabilități, o categorie de pensionari abandonați de PSD. Domnul Ciolacu a amenințat ca nu mai schimbă nimeni nimic. El poate da ordine la PSD, nu la PNL. Am votat majorările de pensii pentru 82% din pensionari, dar nu-i lăsăm în spate nici pe cei umiliți de PSD, fără să aibă nici măcar un gram de vină”, a transmis pe Facebook, Florin Roman. 

Mai multe articole despre:
modificare lege pensii militari impozit 3.000