MENIU

Profesorul din Vâlcea, dat dispărut în urmă cu patru ani, declarat decedat: Fosta soție și fiul cel mare, suspecți de crimă, vor să scape de controlul judiciar

După mai bine de patru ani de la dispariția profesorului Marian Claudiu Bălan, misterul care învăluie acest caz rămâne nerezolvat. În aprilie 2020, profesorul din Vâlcea, care ar fi avut 49 de ani, a fost raportat dispărut de mama și sora sa. Recent, instanța a decis să-l declare decedat, însă suspiciunile asupra fostei sale soții, Anișoara, și a fiului lor cel mare persistă. Cei doi sunt acuzați că ar fi implicați în moartea acestuia, dar încearcă să scape de măsura controlului judiciar sub care se află de mai multe luni.

Detaliile dispariției

Pe 11 aprilie 2020, Marian Claudiu Bălan a dispărut fără urmă. Deși era despărțit de Anișoara, cei doi continuau să locuiască împreună în aceeași casă. În ziua dispariției, bărbatul ar fi plecat de acasă și nu s-ar mai fi întors, conform relatărilor inițiale. Cu toate acestea, circumstanțele în care a dispărut au ridicat multe semne de întrebare. În contextul acestei dispariții misterioase, mama și sora profesorului au solicitat instanței să-l declare decedat, stabilind data morții ca fiind 11 aprilie 2020, ziua în care anchetatorii cred că ar fi fost ucis.

Deși cadavrul profesorului nu a fost încă găsit, anchetatorii susțin că fosta sa soție și fiul lor cel mare ar fi implicați în decesul acestuia. Potrivit documentelor prezentate de Judecătoria Râmnicu Vâlcea, un conflict spontan izbucnit în seara de 10 spre 11 aprilie 2020 ar fi dus la o altercație violentă între Marian Claudiu Bălan, fosta soție și cei doi fii ai lor. Fiul cel mare, împreună cu mama sa, ar fi agresat victima, provocându-i răni care i-au cauzat moartea, după care i-ar fi ascuns trupul.

„În intervalul 10/11.04.2020, în timp ce se aflau în locuință, în urma unui conflict izbucnit între tată, mamă și fiu, inculpatul (n.r.: fiul cel mare) și inculpata (n.r.: soția) au exercitat acte de violență asupra victimei, care au condus la decesul acestuia. Ulterior, au ascuns cadavrul, care nu a mai fost găsit”, a transmis instanța.

Anișoara și fiul lor neagă acuzațiile

Anișoara și fiul lor cel mare au fost plasați sub control judiciar, măsură pe care au încercat în repetate rânduri să o conteste. Ei continuă să nege orice implicare în dispariția și posibila moarte a lui Marian Claudiu Bălan. Fosta soție susține că acuzațiile sunt nefondate și că anumite persoane ar încerca să le facă rău. În plus, și-a apărat fiul în fața acuzațiilor de complicitate, afirmând că acesta nu a avut nicio legătură cu dispariția tatălui său.

Deși cei doi încearcă să obțină o reducere a restricțiilor impuse de controlul judiciar, instanța nu a luat încă o decizie finală în acest sens. Ancheta continuă, dar fără noi dovezi concrete sau descoperirea corpului profesorului, cazului îi lipsește în continuare o soluționare clară.

Cazul dispariției și declarării morții profesorului din Vâlcea rămâne unul complicat, cu numeroase întrebări care nu și-au găsit încă un răspuns.