MENIU

Profesor din facultate al lui George Simion, dezamăgit de fostul student: Nu pare să fi învățat nimic

George Simion stropit cu cerneală (foto: Inquam/L. Chirica)

Profesorul universitar Dorin Dobrincu, cel care i-a fost dascăl liderului AUR George Simion, se declară dezamăgit de fostul său student. Reacția a venit după ce Simion l-a acuzat, în direct la Realitatea Plus, că incită la separatism teritorial. 

Dorin Dobrincu, unul dintre cei mai importanți istorici români, i-a fost profesor liderului AUR la cursurile de masterat, la Universitatea ”Al. Ioan Cuza” Iași, potrivit botosaneanul.net..

Reacția sa a venit ca urmare a acuzațiilor lansate de fostul său elev la adresa sa. 

"Înțeleg că George Simion, aflat în direct (...) la Realitatea Plus, a acuzat mișcările prodezvoltare, pe mine în mod particular, de „incitare la separatism teritorial”. I-aș aminti dlui Simion că descentralizarea și regionalizarea nu înseamnă separatism, ci eficientizare administrativă sau, dacă vreți, aplicarea principiului subsidiarității, valabil în Uniunea Europeană”, a scris Dobrincu.

Profesorul universitar s-a declarat dezamăgit și de modul în care a evoluat fostul său student, pe care l-a îndrumat în masteratul de istorie a comunismului din România, în urmă cu mai bine de 10 ani.

"Nici măcar nu mai sunt dezamăgit să văd că în declarațiile – și acțiunile – publice ale actualului politician nu regăsesc nimic din ceea ce i s-a predat de-a lungul anilor de studii. Parcă nici nu ar fi fost la cursurile mele și ale colegilor mei. Dl Simion nu pare să fi învățat nimic din istoria secolului trecut, nu pare să fi reținut ceva despre grozăviile întâmplate în România, în Europa și în lume tocmai ca urmare a extremismului care a mai mărșăluit cândva pe străzi, care a mai atacat și ocupat instituții, care a stigmatizat și pus la zid indivizi și comunități", a scris istoricul Dorin Dobrincu.

Mai multe articole despre:
george simion aur dorin dobrincu simion cerneala