MENIU

Dramă. Primul salvator ajuns la faţa locului la WTC în 2001 a murit de cancer

Luis Alvarez, in doua imagini oferite de presa americana. In stanga, in timpul unei misiuni. In dreapta, in ultimele luni de viata

Primul detectiv din cadrul Departamentului de Poliţie de la New York care a ajuns la faţa locului în urma evenimentelor de la 11 septembrie 2001, de la World Trade Center, a murit la vârsta de 53 de ani de cancer.

Medicii l-au diagnosticat pe Luis Alvarez cu cancer, cauzat cel mai probabil în urma expunerii la substanţe toxice în cele trei luni petrecute căutând supravieţuitori printre dărâmăturile de la World Trade Center, a informat Mediafax.

Luis Alvarez a vorbit în faţa Congresului Statelor Unite la începutul lunii iunie, când a cerut extinderea compesaţiei pentru cei care au suferit traume sau s-au imbolnăvit în urma atacurilor teroriste din septembrie 2001.

Atentatele de la 11 septembrie 2001 de la World Trade Center au fost o serie de atacuri sinucigașe coordonate de Al-Qaeda împotriva Statelor Unite, folosindu-se avioane pline cu pasageri.

Teroriștii au preluat controlul avioanelor, prăbușind două dintre ele în Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York, omorând toate persoanele de la bord și mulți alți oameni care lucrau în clădiri.

Ambele clădiri s-au prăbușit în decurs de două ore, distrugând și avariind și alte clădiri din jur. Teroriștii au prăbușit un al treilea avion în clădirea Pentagon din Arlington, Virginia, lângă Washington, D.C.

Al patrulea avion s-a prăbușit pe o câmpie de lângă Shanksville în zona rurală a statului Pennsylvania, după ce unii dintre pasageri și membrii echipajului au încercat să recâștige controlul avionului, pe care teroriștii îl îndreptaseră spre Washington, D.C. Nu au existat supraviețuitori ai zborurilor.

În total, în urma atacurilor au murit 2.993 de oameni.