MENIU

Primul iPhone care o să te lase fără cuvinte: ce pregătește Apple?

Samsung și Huawei deja au luat-o înaintea Apple și au pregătit câte un telefon pliabil. Dar va fi un iPhone la fel. Acum am aflat mai multe despre cum va funcționa și ce are de gând compania. În acest brevet de invenție putem vedea un dispozitiv care se poate plia nu doar o dată, ci de două ori. Brevetul descrie utilizarea a unui material mixt pentru telefon pliabil.

Pentru un iPhone pliabil, cu ecran flexibil, Apple ar utiliza un material flexibil în zona balamalei, în locul unde se pliază, iar în rest ar apela la sticlă. Asta este partea cea mai bună. În acest moment, producătorii folosesc un plastic pentru a proteja ecranul flexibil, iar asta face ca telefonul să nu se simtă premium. Totodată, o soluție salvatoare pentru Apple ar fi îmbinarea materialelor.

În brevet, Apple nu menționează dacă acest dispozitiv este un telefon sau o tabletă. Compania a depus un brevet de invenție și pentru o baterie flexibilă în martie 2018. În plus, în octombrie anul trecut, biroul de brevete din SUA a publicat un brevet pentru un sistem magnetic de prindere pentru a ține pliat dispozitivul.

Este clar că Apple cercetează și vrea să facă un iPhone pliabil. Mișcarea e destul de previzibilă, dat fiind că vânzările de iPhone și de smartphone-uri, în general, sunt în scădere. Ca să remedieze situația gigantul din Cupertino are nevoie de ceva „wow". Un smartphone pliabil ar putea fi soluția, așa cum Samsung și Huawei au câștigat simpatia oamenilor cu cele două modele. 

Acum, producătorii trebuie să facă într-un fel să convingă oamenii să cumpere cel mai recent model de telefon. Samsung a venit cu Galaxy Fold, Huawei se pregătește (vedem dacă se mai și lansează) Mate X, Motorola ar lucra la un telefon pliabil Razr, Xiaomi are unul în lucru, dar și alte companii precum chineii de la Oppo și ZTE sau japonezii de la Sony s-au declarat interesate de un astfel de dispozitiv. Va fi o piață aglomerată, în curând.

Sursa

Mai multe articole despre:
Apple iphone smartphone