Noi detalii în dosarul Belina. Sevil Shhaideh, la DNA: „Am primit un DVD”
Sevil Shhaideh, prima propunere de premier făcută în 2017 de liderul PSD, Liviu Dragnea - cel care a mărturisit că are "mână proastă" la desemnări a ajuns la DNA, unde va da explicații în dosarul Belina.
„Am primit un CD, de fapt un DVD în care procurorii au pus expertiza. Avem un termen de analiză acestei expertize. Această expertiză are niște obiective, le vom analiza. Până nu văd ce conține expertiza nu mă pot pronunța”, a declarat Sevil Shhaideh după audieri.
„Nu eram parte în acest dosar când s-a pornit această expertiză”, a completat aceasta.
Sevil Shhaideh a fost citată la DNA în dosarul Belina. Fostul vicepremier ajunge în fața procurorilor chiar în ziua în care se decide soarta premierului, la Cotroceni.
Sevil Shhaideh a mai fost de două ori chemată la DNA în acest dosar. Prima dată a fost chemată pentru a i se aduce la cunoștință calitatea de suspect. Fostul vicepremier este suspectat de abuz în serviciu.
Sevil Shhaideh va ajunge la sediul DNA la orele 16:00. Ultima dată când Shhaideh a ajuns în fața procurorilor anticorupție a fost în octombrie 2017, cu puțin timp înainte să își dea demisia din funcțiile de vicepremier și ministru al dezvoltării.
„Sevil, din ianuarie, e hărţuită în permanenţă. Viaţa de minisitru nu e o viaţă uşoară, responsabilităţile sunt uriaşe. Înseamnă nu numai enorm de multă muncă fizică, înseamnă un stres permanent. Dacă la toate astea se adaugă nişte stresuri de luni de zile legat de chestiuni pentru care tu nu eşti vinovat, dar se fac atâtea afirmaţii publice, te simţi vânat, oricât ai fi de super-om, şi pe doamna Sevil o consider un fel de super-om, având în vedere toată activitatea ei de când o cunosc. Cu toate astea cedezi la un momet dat",a declarat la momentul demisiei lui Shhaideh din Guvernul Tudose ministrul Apelor și Pădurilor, Doina Pana.
Potrivit Hotnews.ro, Shhaideh este urmărită penal de DNA pentru abuz în serviciu într-un dosar care vizează trecerea "ilegală" a unor "părți din Insula Belina și Bratul Pavel (cu suprafata de 278,78 ha, respectiv 45 ha), situate in albia minora a Dunarii, din proprietatea statului în proprietatea județului Teleorman și în administrarea Consiliului Judetean Teleorman, pentru ca, la doar câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private", în anul 2013, "prin actiunea concertata a unor persoane cu functii publice", conform DNA.