MENIU

Președintele Bulgariei, în autoizolare după ce a intrat în contact cu un oficial infectat cu noul coronavirus

Rumen Radev și Boiko Borisov, președintele și premierul Bulgariei Foto: Euractiv.com

Preşedintele bulgar Rumen Radev trebuie să se autoizoleze din cauza COVID-19! Președintele Bulgariei a intrat în contact la sfârşitul săptămânii trecute cu un înalt oficial militar testat ulterior pozitiv la COVID-19, a anunțat ministrul bulgar al Sănătăţii, citat de Reuters.

 

Președintele Bulgariei trebuie să se autoizoleze în așteptarea unui nou test coronavirus.

Radev a călătorit luni în Estonia, dar şi-a scurtat vizita şi s-a întors marţi seară, arătând reporterilor la aeroportul din Sofia un rezultat negativ al unui test de COVID-19 pe care l-a făcut în timpul deplasării.

Cu toate acestea, ministrul sănătăţii Kostadin Angelov a declarat că Radev trebuie să se autoizoleze ca măsură de precauţie în urma contactului său vineri cu comandantul forţelor aeriene bulgare.

Nu era clar când Radev va fi supus unui alt test de COVID-19 sau cât timp ar trebui să rămână în carantină, dar preşedintele a spus că nu prezintă simptome.

„De la începutul crizei COVID-19, am fost în contact constant cu mii de oameni în toată ţara, dar respect strict toate măsurile sanitare şi nu am avut niciun fel de probleme, nici acum nu am. Sunt într-o stare fizică perfectă, fără simptome de infecţie", a dat asigurări Radev, potrivit Agerpres.

Și premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a fost infectat cu noul coronavirus. În luna iulie acesta a intrat în carantină după ce șefa sa de cabinet a fost testată pozitiv cu SARS-CoV-2.

Mai multe articole despre: