MENIU

Povești de război. Cum au supraviețuit 70 de zile opt soldați ucraineni, încercuiți de ruși, doar cu ajutorul unei drone

Un grup de soldați ucraineni a supraviețuti doar cu ajutorul unei drone. Foto/Profimedia

Un grup de opt soldați ucraineni au reușit să supraviețuiască 70 de zile, fiind încercuiți de ruși, fiind aprovizionați doar cu ajutorul unei drone.

Un grup de cel puțin opt soldați din Batalionul 225 de Asalt și Batalionul 223 pușcași marini a rezistat 70 de zile sub încercuire, în ciuda rănilor și a atacurilor rusești constante, fiind aprovizionați doar cu ajutorul unei drone.

Potrivit Ukrainska Pravda, soldații au fost încercuiți de-a lungul canalului Siverski Doneț din Donbas, pe frontul de la Ceasiv Iar, din estul Ucrainei.

„Operațiunea de eliberare a căii logistice către băieți a durat mai bine de două luni. În timp ce noi încercam să deschidem ruta, luptătorii au menținut o apărare circulară, respingând atacurile invadatorilor 24 de ore din 24. Singura modalitate de aprovizionare a fost cu ajutorul dronelor pe care le-am folosit pentru a livra muniție, alimente și apă.

În ciuda rănilor și a presiunii constante din partea inamicului, militarii și-au menținut poziția și au fost scoși din încercuire și trimiși pentru rotație. Poziția este a noastră, calea este deblocată.

Uitați-vă la adevărații eroi, ei sunt printre noi, muncind din greu în fiecare zi. Suntem mândri să servim alături de astfel de tigri! Băieții sunt acum în spital, în convalescență. Când se vor odihni, le vom lua un interviu. Toată lumea ar trebui să cunoască această poveste“, se mai arată în postarea de pe Facebook a Batalionului 225.

Acesta nu a precizat când au avut loc evenimentele, iar Business Insider nu a putut verifica independent informațiile.

Ceasiv Iar a fost punctul focal al atacurilor ruse intense în primăvară.

Orașul în sine este încă în mâinile ucrainene, dar Institutul pentru Studiul Războiului a remarcat mai multe atacuri rusești în zonă în ultimele zile.

Acest ultim episod evidențiază din nou rolul important pe care dronele îl joacă în războiul din Ucraina.

UAV-urile sunt folosite și pentru misiuni de aprovizionare, recunoaștere și, în unele cazuri, chiar pentru a ajuta soldații ruși să se predea Ucrainei.