MENIU

Povestea alpinistului român care urcă pe cei mai înalți vulcani ai lumii

Sursa foto: Captură video

La începutul anului viitor, vom fi cu ochii pe un tânăr din Valea Jiului. Adrian Ahriţculesei și-a propus să fie primul alpinist din România care urcă pe cei mai înalți șapte vulcani ai lumii. Ca să își împlinească visul, mai are de trecut doar o singură provocare, o expediție către Vârful Sidley din Antartica, la temperaturi negative crunte. Alpinistul poate deveni astfel al 25-lea om care reușeşte să bifeze circuitul. 

Alpinistul român are 38 de ani, iar în 2019 a decis să facă circuitul celor șapte cei mai înalți vulcani ai lumii. Până acum, bărbatul a reușit să treacă cu bine peste șase provocări. El poate deveni astfel al 25-lea om care reușește să bifeze întreg circuitul.

Ultima provocare pe care vrea să o bifeze este vârful Sidley din Antartica. Expediția nu este doar o provocare fizică extrem de dură, ci și una financiară.

„Este o expediție costisitoare, costul ajunge undeva la 70.000 de dolari. Eu în ianuarie când o să plec în Antarctica acolo este vară, iar temperaturile cuprinse sunt între -20 de grade Celsius și -40 de grade Celsius”, a povestit alpinistul.

Efortul financiar este motivul pentru care zeci de persoane din zona Văii Jiului, de unde este tânărul, s-au mobilizat să îl ajute. Un eveniment de susținere a avut loc la Petroșani. Plecarea către Antarctica este programată pentru începutul anului viitor. 

Mai multe articole despre:
alpinist roman