MENIU

Proiectul „Iohannis senator” mai așteaptă: PNL a sesizat BEC cu privire la amendamentul depus la Legea 208/2015

Proiectul „Iohannis senator” mai așteaptă: PNL a sesizat BEC cu privire la amendamentul depus la Legea 208/2015

Astăzi ar fi trebuit să fie ziua decisivă pentru candidatura lui Klaus Iohannis la alegerile parlamentare. Potrivit unor surse, Partidul Național Liberal (PNL) a sesizat Biroul Electoral Central (BEC) în urma unei opinii emise de Consiliul Legislativ, solicitând o pronunțare cu privire la amendamentul depus de partid. În acest context, PNL a decis să nu introducă amendamentul pe ordinea de zi a Biroului Permanent al Senatului până când nu va primi un răspuns din partea BEC.

Această decizie blochează, de facto, dezbaterea proiectului de lege care ar permite președintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare întrucât PNL nu mai pune proiectul în dezbatere astăzi. Ca atare, PSD mai are timp de analizat asupra deciziei sale de a susține un astfel de proiect, pentru că, deocamdată, surse din interiorul Partidului Social Democrat (PSD) indică faptul că social-democrații vor vota împotriva inițiativei PNL.

SURSE: PSD va vota împotriva proiectului „Iohannis senator” depus de PNL în Parlament

Reamintim că parlamentarii PNL Daniel Fenechiu şi Gabriel Andronache au depus, miercurea trecută, la Parlament, o propunere legislativă care prevede că preşedintele României poate candida, în ultimele 3 luni ale mandatului, ca independent pe listele unui partid sau alianţe la alegerile parlamentare. Proiectul modifică, în acest sens, articolul 52 din legea privind alegerea Senatului şi Camerei Deputaţilor.

 

Mai multe articole despre:
iohannis senator alegeri parlamentare