MENIU

Postura corpului, esențială pentru o primă impresie bună. Cum să stai ca să fii apreciat

Postura corpului este esențială pentru prima impresie, arată un studiu științific conform căruia persoanele care afișează o imagine dominantă, cu corpul drept, brațele și picioarele bine întinse, sunt mai atrăgătoare.

Cel puțin pentru început, poziția corpului poate fi crucială prin mesajul pe care îl transmite. Pentru cei care își caută jumătatea (sau vor doar să flirtreze) pe rețelele de socializare sau pe aplicații celebre precum Tinder, imaginea este fundamentală pentru a suscita interesul celeilalte părți, conform agerpres.ro.

Fotografia aleasă pentru profil este căutată cu grijă, de cele mai multe ori afișând un zâmbet. În ce privește postura, s-ar putea să nu fie prea inspirată. Poate tocmai de aceea fotografia de profil nu primește suficiente "like-uri", notează ziarul.

Un studiu publicat de revista Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) arată că succesul unei prime întâlniri depinde de o simplă schimbare a posturii corpului.

Dacă brațele și picioarele sunt destinse pot transmite un semnal de dominanță socială și de sinceritate, ceea ce face ca persoana să fie automat mai atrăgătoare. Cu alte cuvinte dacă o persoană vrea să fie plăcută, nu trebuie să aibă o postură chircită, ci dimpotrivă să-și extindă extremitățile.

Mai multe articole despre:
psihologie postura corpului