MENIU

Politiști din Mureș, acuzați că au BĂTUT un adolescent de 17 ani: M-a prins de gât și m-a lovit în ficat

Politiști din Mureș, acuzați că au BĂTUT un adolescent de 17 ani: M-a prins de gât și m-a lovit în ficat/ Arhivă foto

Acuzații extrem grave la adresa a doi polițiști din Mureș! Părinții unui adolescent în vârstă de 17 ani spun că cei doi agenți le-ar fi bătut fiul în plină stradă, până la sânge. Pe de altă parte, oamenii legii susțin o variantă diametral opusă a poveștii, aceea că tânărul a căzut și s-a lovit la cap. Biroul de control intern de la IPJ Mureș a demarat o anchetă sub suspiciunea de purtare abuzivă. Atenție, urmează informații care vă pot afecta emoțional! 

Băiatul în vârstă de 17 ani a povestit că mergea pe bicicletă către casă. La un moment dat, s-a intersectat cu mașina în care se aflau cei doi polițiști. Când l-au văzut, agenții ar fi plecat în urmărirea adolescentului cu girofarul pornit.

"Am gândit că mă duc pe trotuar, sa fac loc pentru polițiști să meargă pe treaba lor. Cum m-am dus pe trotuar, dintr-odată am văzut cum fuge spre mine polițistul, a sărit pe mine. M-a prins de gât. A venit al doilea polițist care a dat un pumn în ficat la mine", a afirmat victima.

Polițist din Dolj, cercetat de superior după ce a refuzat să intevină într-un caz de violență împotriva animalelor. Motivația halucinantă a agentului

După aceea, povestește adolescentul, polițiștii ar fi încercat să îl convingă că de fapt nu l-au lovit și halucinează din cauza căzăturii. Atunci când au auzit sirena poliției, prietenii băiatului au venit să vadă ce se întâmplă. Agenții nu ar fi reușit să le explice nici lor de ce au sărit pe băiat. Ei ar fi spus că tânărul mergea cu bicicleta pe o roată, motiv care însă nu justifică violența.

"Am văzut prietenul meu doborât pe pământ cu un polițist cu genunchii pe burtă", a spus prietenul victimei. 

Adolescentul s-a ales cu o fractură la umăr și răni la față, pentru care va avea nevoie de îngrijiri mai bine de o lună. La locul incidentului au mers și părinții copilului. Ei spun că polițiștii deja plecaseră și că nici măcar nu au încheiat un proces verbal.

"Pe polițiști i-am prins în drum, pentru că ei nu ne-au așteptat la fața locului. Nu i-au oferit niciun fel de ajutor, n-au chemat ambulanța pentru el. Era plin de sânge, nu i-au dat un șervețel măcar", a declarat mama adolescentului agresat.

Sursele spun că agenții responsabili sunt tineri și abia intrați în sistem. Părinții minorului au decis să meargă în instanță, iar biroul Control Intern face cercetări în paralel pentru abateri disciplinare și purtare abuzivă.