Planetele din sistemul nostru solar unde ar fi imposibil să ajungă vreun om
Dacă ești adeptul filmelor SF, probabil că ești fascinat de Univers și de toate planetele sale. Însă, ar trebui să știi că spațiul cosmic nu este atât de prietenos pe cât pare. Iată o listă cu modurile în care poți muri în spațiu.
Din cauza furtunile cu cioburi de gheață de pe Neptun
Planeta Neputun este celebră pentru atmosfera alcătuită din apă și din cioburi de gheață, dar și pentru vânturile puternice, care pot ajunge până la 1.126 de kilometri pe oră, ceea ce înseamnă că ai putea fi distrus imediat.
Ca să înțelegi mai bine, condițiile neospitaliere ale lui Neptun sunt cauzate de lipsa Soarelui – mai exact acesta se află atât de departe de Soare, încât durează 165 de ani până înconjoară astrul.
Venus te va zdrobi, sufoca și incinera cât ai clipi
Spre deosebire cu atmosfera terestră cu care ești familiar, atmosfera planetei Venus este alcătuită din gaze toxice, temperaturi și presiuni extreme. Mai exact, la suprafața planetei se înregistrează o temperatură de 471 de grade Celsius, adică temperaturile aerului sunt de 90 de ori mai mari decât pe Pământ. Să nu uităm de câmpiile de lavă de pe Venus.
Așadar, Venus te-ar zdrobi, sufoca și incinera în mai puțin de zece secunde, asta dacă nu te distruge acidul sulfuric din atmosferă înainte.
Vânturile de pe Saturn te-ar rupe în bucățele
Deși, pare o planetă pașnică datorită inelelor sale și a culorilor blânde, Saturn este măturat de vânturi care ajung și la 1.800 de kilometri pe oră. La o asemnea presiune, vântul te-ar putea rupe în bucățele.
Furtunile de pe Jupiter te vor electrocuta instantaneu
Pe suprafața planetei Jupiter presiunea este atât de puternică încât electronii din ocean sunt storși din atomi rezultând astfel un lichid plin de electricitate, care ar putea să te ucidă instantaneu.
Mai mult, pe Jupiter o furtună durează în jur de 400 de ani și este de trei ori mai mare, față de furtunile cu care ești tu obișnuit. De asemenea, se învârt la viteze de 120 de metri pe secundă, fapt care face ca planeta să ajungă la temperaturi de 1.325 grade Celsius.