MENIU

Ce ţară dă peste cap acordul ruso-saudit şi lasă petrolul să fie mai ieftin decât apa

<p>Măsuri inedite &icirc;n Arabia Saudită</p>

Prețul petrolului brut a scăzut miercuri pe pieţele asiatice, pe fondul îngrijorării că Iranul ar putea refuza să înghețe producția, periclitând astfel acordul la care au ajuns cei 4 mari producători de petrol.

Arabia Saudită, Rusia, Venezuela şi Qatar au căzut de acord să blocheze producția la nivelurile din Ianuarie, scrie MarketWatch.com.

Cu toate astea, prețul petrolului brut a scăzut miercuri pe pieţele asiatice, pe fondul îngrijorării că Iranul ar putea refuza să înghețe producția, periclitând astfel acordul la care au ajuns cei 4 mari producători de petrol.

Bursa japoneză a închis şedinţa de miercuri în scădere cu 1,36% din cauza yenului puternic şi a scăderii preţului petrolului. Indicele principal Nikkei-225 a ajuns la valoarea de 15.836,36 puncte, în scădere cu 218,07 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite AFP.

La bursa ICE Futures, cotaţia barilului de petrol Brent cu livrare în luna aprilie a scăzut cu 1,21 dolari, ajungând la închidere la valoarea de 32,18 dolari.

Mai multe articole despre:
petrol preţul petrolului