MENIU

Petiţie online pentru combaterea AMBROZIEI. Ce ar trebuie să facă PRIMĂRIILE și nu fac

O femeie din Giurgiu a inițiat o petiție online prin care solicită autorităților locale măsuri pentru combaterea ambroziei. Apelul vine exact în perioada de înflorire a plantei extrem de alergene, pe care autoritățile au fi obligate să o îndepărteze.

Solicitarea vine din partea unei localinice din Bolintin-Deal, care susține că a fost nevoită să își părăsească temporar locuința din cauza alergiei severe provocate de ambrozie, care a împânzit hectare întregi din localitate.

Printr-o petiție inițiată online, locuitorii cer primăriei din Bolintin-Deal să ia măsuri pentru stârpirea ambroziei din localitate, relatează Radio România Actualități.

Mii şi mii de persoane sunt afectate în această perioadă în care ambrozia înflorește, alergia la această plantă având puternice manifestări de natură să perturbe activitatea zilnică a persoanei afectate.

Oamenii prezintă mâncărimi acute ale ochilor, în nas sau în gât, lăcrimări abundente, nas înfundat sau secreții constante și tuse persistentă.

De altfel, şi Garda de Mediu a atenționat primăriile că trebuie să acționeze pentru eradicarea acestei plante alergene, iar în caz contrar va trece la sancțiuni. Acestea pot ajunge până la 20.000 de lei, dar de regulă nu se aplică, mai ales când terenurile aparțin comunităților locale.