MENIU

Percheziții la casele de licitații din București pentru vânzări de tablouri falsificate

Poliția a efectuat astăzi, 18 septembrie 2024, descinderi la două case de licitații din București, suspectate de vânzarea de tablouri falsificate, pretinzând că acestea ar aparține unui artist celebru. 

Conform surselor, este vorba despre casele VIKART și ARA ART.

Acțiunea a fost organizată de Direcția Generală de Poliție a Municipiului București - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice - Sector 2, în cadrul unui dosar penal privind infracțiuni economice. În perioada 11 aprilie 2023 - prezent, cele două case de licitații ar fi scos la vânzare un tablou și un lot format din două lucrări, toate purtând semnătura falsificată a artistului, pentru a crea aparența de autenticitate.

Ce au anunțat autoritățile

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe documente relevante, inclusiv cele care ar fi justificat primirea lucrărilor. Persoanele implicate vor fi conduse la audieri, iar autoritățile vor decide măsurile legale necesare.

Investigațiile continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, în ceea ce privește infracțiuni precum realizarea și distribuirea de mărfuri pirat, înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. Este important de menționat că perchezițiile sunt parte a procesului penal și nu afectează principiul prezumției de nevinovăție.