MENIU

Percheziții DIICOT la traficanți de droguri, 3 suspecți au fost arestați

Acțiune a DIICOT (arhivă)

Trei suspecți au fost arestați preventiv pentru trafic de droguri de risc şi produse cu efecte psihoactive, în urma unor percheziţii făcute de DIICTOT în oraşul Măcin, județul Tulcea.  Cei trei le vindeau tinerilor din zonă cannabis şi alte produse cu efecte psihoactive.

”La data de 18.05.2021, procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Tulcea, împreună cu lucrători de poliţie judiciară din cadrul şi S.C.C.O. Tulcea au efectuat 3 percheziţii domiciliare în oraşul Măcin, judeţul Tulcea în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi produse cu efecte psihoactive.

Din probele administrate în cauză rezultă suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2020, la nivelul oraşului Măcin s-a constituit un grup infracţional organizat, ce comercializa cannabis şi produse cu efecte psihoactive tinerilor din zonă.

Cu ocazia efectuării percheziţiilor au fost identificate şi ridicate cantităţile de aproximativ 90 grame de produse cu efecte psihoactive şi 50 grame de cannabis, recipiente şi substanţe folosite la prepararea produselor cu efecte psihoactive, sume de bani şi două cântare electronice de precizie folosite la porţionarea şi comercializarea drogurilor.

La data de 18.05.2021, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Tulcea au dispus reţinerea a 3 inculpaţi, iar la data de 19.05.2021, Tribunalul Tulcea a dispus luarea măsurii arestării preventive faţă de aceştia, pentru o perioadă de 30 de zile faţă de aceştia.

Suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

La acţiune au participat şi lucrători din cadrul I.P.J. Tulcea - S.A.S. Tulcea.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.”, a transmis DIICOT.