MENIU

Pelerinaj în București, la moaștele Sfântului Nectarie - Până când durează ceremonia de la mânăstirea Radu Vodă

Pelerinaj în București, la moaștele Sfântului Nectarie, la mânăstirea Radu Vodă Foto: Facebook.com

Credincioșii se pot închina în aceste zile la moaștele Sfântului Nectarie, scoase din biserica Mănăstirii Radu-Vodă din București. Autoritățile bisericești îi îndeamnă pe cei care vin până luni, în pelerinaj, să respecte regulile sanitare și de distanțare

Sărbătoarea hramului Mănăstirii Radu Vodă din Bucureşti a început sâmbătă cu aşezarea în curtea aşezământului monahal a moaştelor Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina.

Procesiunea de aşezare a sfintelor moaşte a fost condusă de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, potrivit basilica.ro.

(Foto: Basilica.ro)

„Sfântul Nectarie este un sfânt foarte iubit nu doar în Bucureşti, nu doar la Eghina acolo unde şi-a încheiat zilele şi a făcut atât de multe minuni atât în timpul vieţii, cât şi după moartea sa, ci pretutindeni”.

„Sfântul Nectarie a fost văzut aievea pe patul celor suferinzi, a ajutat pe mulţi chiar dacă diagnosticele erau cutremurătoare. Sfântul Nectarie este unul dintre sfinţii vindecători, făcători de minuni, şi grabnic ajutători ai credincioşilor. Aşa se explică prezenţa sa prin fragmentele din sfintele sale moaşte care au ajuns aproape în toată lumea”.

„Din anul 2002 Un fragment din moaştele Sfântului Nectarie se află în Mânăstirea Radu Vodă din 2002.

Pelerinii au posibilitatea să se roage sfântului vindecător până în seara zilei de 9 noiembrie, ziua sa de cinstire.

Anul acesta se împlinesc 60 de ani de la canonizarea Sfântului Nectarie de la Eghina.

Aşezământul monastic, ctitorit de voievodul Alexandru al II-lea Mircea (1568-1577) şi doamna sa, Ecaterina, îşi sărbătoreşte hramul principal în ziua Sfintei Treimi, mai scrie basilica.ro.