Paul Stănescu: Coaliția funcționează, rotația PSD în 2023, pentru stabilitate. Noi nu tratăm guvernarea ca pe o aventură
PSD transmite că nu are „o tradiție în sabotarea coallițiilor”. Paul Stănescu, secretarul general PSD, a anunțat că rotația de la Guvern din 2023 este pentru stabilitatea guvernamentală, iar „coaliția funcționează”, în pofida contestatarilor.
Forma rectificării bugetare arată încă o dată că PSD este preocupat să protejeze românii vulnerabili, fără să neglijeze problemele economiei. Iar coaliția de guvernare a demonstrat deja că are resurse de voință pentru a echilibra aceste nevoi sociale și economice, în ciuda tuturor zgomotelor de fond. De altfel, și problemele politice cu care ne confruntăm sunt tratate și rezolvate de comun acord.
Scopul unei coaliții de guvernare este să găsească soluții, uneori, chiar în detrimentul intereselor politice ale partidelor. Iar pentru PSD, marele test politic nu sunt alegerile, ci stabilitatea guvernamentală, menținerea coaliției și guvernarea în interesul românilor.
Degeaba se agită USR-ul să ne caute nod în papură și să mai bage bățul prin gard. Ei rămân în istoria politică drept cel mai jalnic partener de guvernare cu care putea să se asocieze vreodată un partid politic.
Iar apropo de mesajul unora care țin astfel cu tot dinadinsul să se facă de râs, reamintesc că PSD nu are o tradiție a sabotării coalițiilor. Rotația guvernamentală a premierului a fost gândită tocmai ca să ofere sistemului politic stabilitate și ca să ne putem concentra mai mult pe guvernare decât pe probleme politice. Aceasta nu a fost o improvizație, noi nu tratăm guvernarea ca pe o aventură.
În acest moment, pe agenda Comitetului interministerial pentru asigurarea rezilienței energetice și implementarea proiectelor de infrastructură în energie, condus de premierul Nicolae Ciucă, prioritatea zero este găsirea unei soluții pentru diminuarea creșterii prețurilor la energie pe termen lung. Pentru că am văzut cu toții că măsurile actuale nu asigură o continuitate acceptabilă nici pentru consumatorii casnici, nici pentru companii.
Noi am spus deja și repetăm: cea mai bună soluție ar fi revenirea la reglementarea pieței energetice. Însă așteptăm, începând cu săptămâna viitoare, și propunerile Ministerului Energiei și concluziile comitetului interministerial, ca să putem lua o decizie care să ofere predictibilitate mediului de afaceri și mai multă liniște românilor.