MENIU

Patru români, răniți grav în urma accidentului din Germania. Starea lor este stabilă

Patru români au avut nevoie de îngrijiri medicale amânunțite, în urma tragicului accident petrecut miercuri în Germania. La bordul autocarului răsturnat se aflau 49 de persoane, dintre care 42 sunt cetățeni români, se arată într-un comunicat al MAE. 

Un accident teribil a avut loc, miercuri, în zona Bohmte – Leckermühle din Germania, după ce un autocar care trasporta muncitori sezonieri în agricultură s-a răsturnat. Patru români au avut nevoie de investigații medicale amănunțite, însă starea acestora de sănătate este stabilă, fără a le fi pusă viața în pericol.

Celelalte persoane implicate în accident au suferit răni superficiale, fiind tratate fie ambulatoriu, fie ţinute sub observaţie pentru 24 de ore și ulterior externate, după ce li s-au acordat îngrijirile medicale necesare.

Familiile cetăţenilor români au fost informate cu privire la situaţia acestora, iar reprezentaţii misiunii diplomatice române menţin în permanenţă legătura cu familiile cetăţenilor români răniţi, oferind asistenţă consulară specifică în astfel de cazuri.

Consulul general al României la Bonn s-a deplasat la unităţile spitaliceşti în care sunt internaţi cetăţenii români răniţi, pentru a-i vizita şi pentru a acorda asistenţa consulară necesară.