MENIU

Patru persoane și-au pierdut viața în urma alunecărilor de teren din Coreea de Sud

Patru persoane și-au pierdut viața în urma alunecărilor de teren din Coreea de Sud

Patru persoane şi-au pierdut viaţa şi una a fost dată dispărută după ce ploile puternice au declanşat o alunecare de teren într-o localitate sudică din Coreea de Sud, au anunţat, astăzi, autorităţile din Seul, transmite DPA, preluat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, cinci gospodării au fost acoperite de alunecarea de teren care a lovit, vineri, un sat din regiunea Gokseong, la aproximativ 400 de kilometri sud de Seoul, conform agenţiei Yonhap.

Trei victime cu vârsta între 50 şi 70 de ani au fost salvate la scurt timp după producerea alunecării de teren, dar toate au murit ulterior, la spital. O a patra victimă a fost descoperită în acaeastă dimineaţă, după reluarea operaţiunilor de căutare şi salvare, ce au fost întrerupte în noaptea de vineri spre sâmbătă din cauza ploii care a continuat să cadă torenţial, crescând pericolul producerii altor alunecări de teren şi viituri.

Aproximativ 30 de locuitori ai satului au fost evacuaţi şi şi-au petrecut noaptea într-o şcoală.

Ploile torenţiale au dus la ieşirea din albie a râului Seomjin, aflat în apropiere.

În total, 21 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza ploilor torenţiale care cad de mai bine de o săptămână în Coreea de Sud, conform autorităţilor. Peste 3.000 de oameni au fost evacuaţi şi sute de gospodării au fost afectate. 

Coreea de Sud se confruntă, în prezent, cu un aflux de precipitații. În țară, plouă fără întrerupere de 44 de zile, în acest an înregistrându-se cea mai lungă perioadă musonică din 2013 și până în prezent. Inundațiile produse de precipitații au lovit cu putere mai multe regiuni ale țării, inclusiv capitala Seul, o situație similară înregistrându-se cu nouă ani în urmă, respectiv în 2011. 

Mai multe articole despre:
alunecari de teren coreea de sud decese coreea