MENIU

Patru hoți din Capitală, reținuți după o urmărire ca-n filme! Au intrat cu mașina într-o florărie

Polițiștiii Direcției General de Poliție a Municipiului București (DGPMB) au identificat și prins patru bărbați cu vârste cuprinse între 23 și 37 de ani, la scurt timp după ce au sustras o geantă din autoturismul unei femei, în timp ce aceasta încerca să parcheze.

În seara de vineri, 25 martie, în jurul orei 21.10, Poliţia Capitalei a fost sesizată prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, de către o femeie în vârstă de 58 de ani, cu privire la faptul că în timp ce se afla în autoturismul personal, pe Intr. Marcel Andreescu, sector 1 şi încerca să parcheze, un bărbat a deschis portiera dreapta şi i-a furat geanta din interior.

Imediat, acesta a fugit spre Str. Cornescu unde era aşteptat de un autoturism de culoare argintie având plăcuţe de înmatriculare străine, în care se aflau alţi trei bărbaţi.

Pentru prinderea bănuiţilor şi a autoturismului cu care se deplasau, poliţiştii Capitalei au demarată o acţiune pe principalele artere.

În jurul orei 21.55, maşina în cauză a fost identificată în trafic în zona intersecţiei Bld. Timişoara cu Str. Braşov din sectorul 6, unde s-a încercat blocarea acesteia, moment în care şoferul a părăsit partea carosabilă intrând pe trotuar unde a lovit un stâlp de semafor şi un chioşc în care este amenajată o florărie.

După producerea incidentului, doi dintre ocupanţi au părăsit autoturismul încercând să fugă însă au fost prinşi imediat de poliţişti.

În continuarea cercetărilor, poliţiştii au reuşit găsirea poşetei sustrase şi recuperarea acesteia din lacul Străuleşti, unde a fost aruncată de bănuiţi în încercarea de a ascunde urmele infracţiunii.

Prejudiciul în valoare de aproximativ 1.500 de lei a fost recuperat în totalitate și restituit persoanei în drept.

Cercetările sunt continuate de către Secţia 1 Poliţia sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu cei patru în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor.

 

Mai multe articole despre:
poliţie urmărire