MENIU

Părinți revoltați de scenele de TORTURĂ descrise în manualul de Literatură de clasa a V-a

Zeci de părinți sunt indignați după ce în manualele elevilor se clasa a V-a sunt prezentate scene de tortura. Este vorba despre legenda populară „Moartea lui Constantin Brâncoveanu”, care este predată la limba și literatura română. Părinții spun că momentele descrise îi afectează pe micuții de 12 ani și nu înțeleg rolul unui astfel de text. 

Părinții se plâng că varianta de manual a legendei populare „Moartea lui Constantin Brâncoveanu” păstează prea multe descrieri de o violență extremă chiar și pentru un adult. Unul dintre părinții care au sesizat acest lucru chiar a afirmat că a putut observa cum copilul său nu se simțea bine în momentul parcurgerii acelui paragraf, potrivit Realitatea Plus.

"Mult prea dur. Nu mi-a fost ușor, ca mamă, să-mi văd copilul trecând printr-un astfel de moment”, a mai adăugat aceasta. 

Legenda uciderii domnitorului și a fiilor săi este relatată în mai multe manuale de literatură de clasa a 5-a și în toate, inclusiv în rezumate, sunt păstrate descrieri extrem de dure, precum scena decapătării sau a torturării.