MENIU

Orașul Lugoj intră în carantină 14 zile. Rata de infectare a ajuns la 7,05 la mia de locuitori

Autoritățile din Timiș propun instituirea carantinei în orașul Lugoj, unde rata de incidență a cazurilor de Covid a ajuns vineri dimineața la 7,05 la mia de locuitori. 

Direcția de Sănătate Publică Timiș a făcut o nouă analiză asupra ratei de infectare cu Covid-19 din Lugoj și a transmis Institutului Național de Sănătate Publică propunerea de carantină zonală. INSP a dat aviz favorabil pentru ca Lugojul să intre în carantină, iar vineri, 20 noiembrie, la ora 12.30, prefectul de Timiș Liliana Oneț a convocat ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență „în cadrul căreia s-a votat instituirea măsurii de carantinare, pe o perioadă de 14 zile, a municipiului Lugoj. INSP a propus ca măsura să intre în vigoare la ora 0 a zilei de mâine, 21 noiembrie”, după cum transmite Prefectura Timiș, scrie tion.ro

Hotărârea a fost transmisă de urgență către Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinului șefului Departamentului pentru Situații de Urgență pentru instituirea carantinei zonale a municipiului Lugoj. Măsura de carantinare intră în vigoare de la emiterea Ordinului șefului DSU.

În 21 noiembrie, la ora 12, încetează măsura carantinei pentru orașele Sânnicolau Mare și Ciacova. DSP a făcut o analiză pentru a vedea dacă se impune sau nu prelungirea măsurii de carantină a acestora. Cele două orașe ar putea scăpa de carantină, mai ales că rata de infectare este în scădere. Decizia finală o va lua INSP. Vineri, 20 septembrie, dimineața, rata de infectare cu Covid-19 la Sânnicolau Mare era de 7,61 la mia de locuitori, iar la Ciacova de 3,16, conform informațiilor transmise de Prefectura Timiș.

„În urma analizei a reieșit faptul că, pentru ambele orașe, rata de incidență/1000 de locuitori este înscădere, la Ciacova aceasta ajungând chiar sub 3/1000 de locuitori. Analiza Direcției de Sănătate Publică Timiș a fost transmisă Institutului Național de Sănătate Publică”, transmite Prefectura Timiș.

Mai multe articole despre:
carantina lugihj covid-19 coronavirus