Oamenii de știință au găsit o soluție revoluționară pentru viața în spațiu
Având în vedere că misiunile spațiale au devenit din ce mai dese și de o mai mare amplore, cercetătorii încearcă să găsească diferite idei care le-ar putea face viața mai ușoară astronauților. În acest sens vor să foreze asteroizii din spațiu.
Această metodă extraordinară va fi folosită pentru prima oară în cadrul experimentului BioRock. Însă, pentru a-și duce la bun sfârșit planul, cercetătorii vor apel la niște bacterii care vor face săpăturile în locul lor. Întrebarea este dacă bacteriile vor reuși.
În mod suprinzător, pe Pământ, bacteriile pot extrage minerale din roci, așa că cercetătorii s-au gândit să trimită acești microbi în spațiu să vadă dacă pot efectua aceeași activitate și în condiții de gravitate diferite față de cele de pe Terra.
În ce stadiu se află experimentul BioRock din spațiu
Pentru acest experiment oamenii de știință au trimis în spațiu 18 tipuri e bacterii la bordul unei capsule SpaceX Dragon, care au aterizat cu succes pe data de 27 iulie, pe Stația Spațială Internațională. Printre microbii trimiși în spațiu se numără, de exemplu, unul care se găsește într-o zonă foarte aridă, Platoul Colorado sau o bacterie care poate tolera chiar expunerea la metale grele.
De asemenea, fiecare tip de bacterie a fost însoțită de un bazalt - tip de rocă vulcanică de culoare închisă. Iar acest lucru le va permite specialiștilor să vadă dacă gravitația afectează în vreun fel activitatea organismelor de a extrage elementele din roci.
Scopul experimentului BioRock este acela de a face mai accesibilă prezența umană în spațiu. De asemenea, reușita experimentului ar putea permite umanității să transforme rocile spațiale în sol cultivabil, atât pe Lună, cât și pe Marte. Iar acest lucru, potrivit lui Elon Musk și a lui Jeff Bezosvisează este esențial pentru viitoarele așezări umane.