MENIU

O româncă de 61 de ani a IMPRESIONAT Italia: Zi de zi, femeia face curățenie lună în pasajul în care cerșește

Româncă, în Italia / Captură foto TeleBari

O româncă în vârstă de 61 de ani i-a impresionat pe locuitorii unui cartier din orașul italian Bari. Femeia face curățenie lună, în fiecare zi, în pasajul pietonal în care cerșește. Cazul a atras atenția presei italiene, care a scris despre povestea impresionantă a româncei, al cărei simț civic este de admirat.

Potrivit unei publicații locale, pasajul subteran pietonal Marconi, din cartierul Madonnella, strălucește de curățenie datorită  unei femei, care își petrece zilele cerșind, relatează Știri Diaspora.

Potrivit jurnaliștilor italieni, femeia nu este, însă, o cerșetoare oarecare, și asta deoarece aceasta a găsit o modalitate inedită de a răsplăti orașul prin menținerea curățeniei. Mai exact, zi de zi, femeia mătură și spală acea zonă.

Constantina Vasile este de naționalitate română, are 61 de ani și locuiește de 14 ani în Bari, mai exact în tabăra de romi din Japigia. Mulți localnici o cunosc pentru că zona în care cerșește strălucește de curățenie.

“Îmi place să fie curățenie unde stau. Pe aici trec mulți elevi de la școlile Marconi și Amedeo d'Aosta. Trec și mulți muncitori", le-a spus românca jurnaliștilor care au venit s-o fotografieze. Singura ei frică este să nu fie îndepărtată din pasajul pe care îl curăță cu atâta grijă.