MENIU

O femeie de 104 ani din București s-a vaccinat cu a doua doză de la Pfizer - MESAJ special pentru cei tineri - VIDEO

Zoe Baltag, de 104 ani, la rapel vaccin împotriva COVID-19/28 martie 2021

Lupta pentru viață se duce la orice vârstă. O dovedește o femeie de 104 ani, cel mai longeviv locuitor al Capitalei. Duminică a primit a doua doză de vaccin împotriva COVID-19, la Centrul de vaccinare de la Palatul Național al Copiilor.

 

Zoe Baltag, de 104 ani, a primit duminică dimineață a doua doză de vaccin împotriva COVID-19 de la Pfizer/BioNtech. 

Doamna Baltag a venit la centrul de vaccinare însoțită de nepoată și strănepot și a declarat presei că secretul unei vieți îndelungate este programul strict, înțelegerea în familie, dar și un stil de viață cumpătat. Doamna Baltag a fost convinsă de nepoata ei, medic de profesie, că vaccinul este singura soluție pentru a se proteja de virus.

„M-a convins nepoata mea, care e medic, că singura soluție să scăpăm e vaccinul”, a declarat Zoe Baltag după vaccinare, potrivit Realitatea PLUS.

„Acum stăm împreună, până acum am stat izolată de ei (...) facem sărbătorile împreună, toți s-au vaccinat în casă și putem trăi la un loc”, a mai adăugat aceasta.

Strănepotul femeii a fost alături de ea și a ținut-o strâns de mână tot timpul. Băiatul se bucură pentru că, în sfârșit, poate sta împreună cu străbunica lui fără să se mai teamă că ar putea să o îmbolnăvească.

Zoe Baltag a mărturisit că nu a avut reacții adverse după prima doză și că și acum administrarea a decurs foarte bine: „Nu, n-am avut nimic. Nici n-am simție că am făcut vaccinul”.

A dorit să transmită și un mesaj pentru toată lumea: E timpul să se vaccineze, singura soluție e asta!”, a declarat Zoe Baltag în fața presei. 

Aceasta a primit o distincție din partea Primăriei Sectorului 4, condusă de Daniel Băluță, relatează Realitatea PLUS.

Distincția a fost oferită senioarei Zoe Baltag „pentru curajul de a înfrunta pandemia SARS-CoV-2 prin vaccinare, oferind astfel un exemplu tinerrelor generații”.