MENIU

Nou protest în Capitală. Medicul acuzat că a ucis mai mulți nou-născuți, susținut în stradă de mămici

Sursa foto: Pixabay

Mai multe mămici au protestat în această dimineață, în Capitală. Femeile au ieșit în stradă pentru a-l susține pe medicul Florian Robe, acuzat că a ucis mai mulți nou-născuți. Pacientele spun că datorită doctorului au adus pe lume copii sănătoși. Între timp, ancheta continuă, iar cazul capătă amploare. Mai multe femei îl acuză pe ginecologul de la Maternitatea Polizu de erori grave, în urma cărora și-au pierdut copiii. 

Pentru unele mame, doctorul Florian Robu este medicul căruia nu i-ar mai călca niciodată pragul, iar pentru altele este un erou. Acesta este și motivul pentru care mai multe femei au ieșit în stradă pentru a-l susține pe medic.

„Conform analizelor, nu aș fi putut să devin mamică, dar cu ajutorul și profesionalismului domnului doctor sunt mămica unei fetițe de 7 ani. Avem toată încrederea că justiția va face dreptate în acest caz. Domnul doctor răspunde la orice mesaj, la orice oră. La orice oră vine și ajută pacienta. Este emoționat și ne mulțumește. Așteaptă și el să vadă decursul anchetei”, spune o mamă.

Între timp, ancheta continuă și mai multe mămici îl acuză pe medic de erori grave.

„Eu nu contest profesionalismul domnului doctor. Tocmai de aceea am fost la el, pentru ca mi-a fost recomandat ca doctor foarte bun, în orice meserie se mai greșește și este firesc ca orice greșeală să fie plătită”, a mărturisit o altă mămică, la Realitatea PLUS.

Deși i se aduc acuzații, Florian Robe încă profesează la Maternitatea Polizu. Potrivit legii, dreptul de liberă practică poate fi retras numai în cazul în care medicul este condamnat definitiv pentru săvârșirea cu intenție a unei infracțiuni contra umanității. 

Mai multe articole despre:
protest medic polizu