MENIU

Noi detalii ies la iveală despre coronavirus. Când ar fi apărut pentru prima oară

Noi detalii ies la iveală despre coronavirus. Când ar fi apărut pentru prima oară

Noi detalii ies la iveală despre apariția coronavirusului, care face tot mai multe victime. Un medic din Wuhan ar fi descoperit primele cazuri ale focarului încă din luna decembrie 2019. Alarmat, a încercat să își avertizeze colegii, dar oamenii legii i-au interzis să mai vorbească despre virus.

Dr. Li Wenliang ar fi descoperit la sfârșitul anului trecut 7 cazuri ale noii epidemii, pe care a asemanat-o cu virusul SARS din 2003.  Dr. Li  a trimis, pe 30 decembrie, un mesaj colegilor săi, avertizându-i despre focar și sfătuindu-i să poarte haine de protecție pentru a evita infecția. Ceea ce doctorul Li nu știa atunci, era că boala descoperită, era un virus cu totul nou, care va lua amploare la nivel global.

Patru zile mai târziu, medicul a primit o vizită a unor oficiali de la Biroul de Securitate Publică. Aceștia l-au avertizat cu darea în judecată dacă va continua să mai tulbure liniștea publică cu zvonuri false. Așadar, autoritățile l-au pus să semneze o cerere pentru a nu mai face acest lucru. În cerere era scris: "Vă avertizăm solemn: dacă mai continuați această activitate ilegală, veți fi adus în fața justiției, ați înțeles?" Mai jos, în scrisul de mână al lui  Dr Li, este scris: "Da, da!"

La o săptămână după avertismentul oamenilor legii, doctorul Li trata o femeie cu glaucom. Nu știa, însă, că era o altă victimă a noului virus letal. Între timp, și părinții doctorului s-au îmbolnăvit și au fost duși la spital.

Mai târziu, Poliția i-a dat dreptate medicului, când virusul ucigaș a continuat să se extindă și să facă tot mai multe victime. La sfârșitul lunii ianuarie, autoritățile i-au adresat o scrisoare în care își prezentau scuzele.

Zece zile mai târziu, la 20 ianuarie, China a declarat epidemia. Dr. Li spune că a făcut mai multe teste pentru coronavirus, dar toate au ieșit negative.

Astfel, autoritățile chineze din Wuhan ar fi știut deja despre noul val de infecții încă de la începutul lui ianuarie, dar au ținut ascunse informațiile. Se credea că aceste cazuri provin din piața fructelor de mare din Huanan, din Wuhan. În primele săptămâni ale lunii ianuarie, oficialii din Wuhan au insistat că numai cei care au intrat în contact cu animalele infectate pot prinde virusul.     

Mai multe articole despre:
doctor Li Wenliang coronavirus Wuhan