MENIU

Nicușor Constantinescu, anunț de ultima oră din arestul la domiciliu

Judecătorii Curții de Apel Constanța au respins, marți, ca fiind nefondată, contestația președintelui suspendat al Consiliului Județean (CJ) Constanța, Nicușor Constantinescu, împotriva deciziei Tribunalului de cercetare a sa în arest la domiciliu în dosarul Centrul Militar Zonal, acesta cerând înlocuirea respectivei măsuri cu cea a controlului judiciar. Președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a contestat arestul la domiciliu în dosarul subfinanțării Centrului Militar Zonal. El vrea control judiciar și a declarat, în fața magistraților de la Curtea de Apel Constanța, că este ”total nevinovat”.

De asemenea, magistrații au respins pentru că este nefondată și contestația DNA împotriva deciziei Tribunalului, în același dosar penal, procurorii anticorupție solicitând înlocuirea măsurii arestului la domiciliu pentru Nicușor Constantinescu cu arestarea preventivă.

Ambele hotărâri ale judecătorilor Curții de Apel sunt definitive.

Pe 26 februarie, magistrații Tribunalului Constanța au decis cercetarea în arest la domiciliu a lui Nicușor Constantinescu, în dosarul Centrul Militar Zonal. Decizia judecătorilor a fost luată după ce DNA a cerut arestarea preventivă a acestuia, în urma formulării de noi acuzații.

Până la data menționată, Constantinescu a fost cercetat penal sub control judiciar în respectivul dosar, pentru abuz în serviciu.

În același timp, la Tribunalul Constanța s-a judecat contestația procurorilor DNA, care cer arest preventiv în cazul lui Nicușor Constantinescu, în alt dosar, în care acesta ar fi făcut plăți ilegale către anumite asociații culturale și sportive. Instanța a rămas în pronunțare. Tot astăzi, magistrații de la Tribunalul Constanța au judecat și cererea lui Sorin Strutinsky, prietenul lui Nicușor Constantinescu și al lui Radu Mazăre. Acesta a fost adus încă de ieri la Constanța și a cerut să fie eliberat din arest. Potrivit DNA, el este acuzat de patru infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, instigare la două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată şi instigare la două infracţiuni de spălare a banilor, în formă continuată. Și în acest caz, instanța a rămas în pronunțare.

 Mai multe pe evz.ro