Nicolae Băniciou, lăsat fără imunitatea parlamentară, vrea să ajungă cât mai repede în fața instanței: Toate acuzațiile sunt niște minciuni
Deputatul Nicolae Bănicioiu și-a susținut vineri nevinovăția în fața Comisiei juridice, la dezbaterea cererii DNA de ridicare a imunității sale pentru a putea fi cercetat penal în dosarul în care este acuzat de luare de mită și trafic de influență. Fostul ministru al Sănătății a precizat că nu va mai candida la alegerile parlamentare, dar că ”toate acuzațiile sunt niște minciuni.”
Bănicioiu a fost însoțit la comisie de avocata sa. Dezmințind acuzațiile din dosar, deputatul a spus că nu înțelege de ce nu a fost audiat până acum și că vrea să ajungă cât mai repede în fața instanței pentru a clarifica lucrurile.
”Sunt nişte minciuni. (...) Poziţia mea este foarte clară. Eu vreau să ajungem cât mai repede cu discuţia pe fond. Până acum nu am fost audiat, nu înţeleg de ce nu am fost audiat. Mi-a spus doamna avocat şi înţeleg din multe păreri juridice că puteam fi audiat de câte ori era nevoie. Nu mai candidez. Să stea lumea liniştită. Vreau eu să lămurim practic chestiunea asta şi văd cum e posibil totuşi ca în România denunţătorul să fie crezut absolut oricând, dar să rămână cu tot, să i se ofere protecţie, imunitate şi orice. Pot să-mi ia imunitatea şi orice că oricum le-am dat-o eu”, a spus Bănicioiu.
Avocata sa, Eliza Ene, a precizat că, în 2015, de când datează denunțurile, instanța a considerat că nu sunt suficiente dovezi pentru începerea urmăririi penale.
”La acel moment, Parchetul a considerat că nu sunt suficiente dovezi astfel încât să dea naştere unei urmăriri penale cu privire la domnul Bănicioiu. Motivele pentru care ne aflăm astăzi în faţa Comisiei juridice mie personal îmi sunt străine. Din 2015 şi până în prezent nu s-a făcut niciun act de urmărire penală în acest dosar. Nu există nicio dovadă directă sau indirectă care să-l implice pe domnul Bănicioiu în vreun fel. Denunţătorii nu l-au văzut, nu l-au cunoscut, n-au vorbit niciodată personal cu dânsul”, a precizat avocata, citată de Agerpres.
Vineri, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil cererea de ridicare a imunității în cazul lu Bănicioiu. Votul final din Parlament va avea loc pe 27 octombrie. Potrivit procurorilor, fostul ministru ar fi primit patru milioane de lei de la doi oameni de afaceri pentru a interveni în vederea numirii sau menținerii în funcții a unor manageri de spitale cu care aceștia aveau contracte. Detaliile din dosar sunt disponibile AICI.