MENIU

Natalia Intotero: Egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi reprezintă normalitatea într-o societate

Natalia Intotero /Facebook

"Egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi reprezintă normalitatea într-o societate liberă şi democratică. Violenţa împotriva femeilor, inegalitatea de gen şi discriminarea sunt fenomene nocive, care trebuie combătute cu toate forţele", a declarat, miercuri, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia-Elena Intotero, cu prilejul Zilei Naţionale a egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi. 

"Egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi reprezintă normalitatea într-o societate liberă şi democratică. Violenţa împotriva femeilor, inegalitatea de gen şi discriminarea sunt fenomene nocive, care trebuie combătute cu toate forţele, iar Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse încurajează prin politicile sale susţinerea cât mai activă a femeilor în procesul decizional, în societate, politică şi economie, cât şi implicarea bărbaţilor ca parteneri activi în viaţa de familie", a spus Natalia-Elena Intotero, potrivit unui comunicat al Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.

Primele măsuri despre prevenirea consumului de droguri în școli - Ministrul Familiei, anunț despre aplicația antidrog și informarea părinților

Ministrul a afirmat că Ziua Egalităţii de Şanse între Femei şi Bărbaţi este o oportunitate pentru întreaga societate românească de a se apleca asupra acestui principiu fundamental al democraţiei sociale şi de a identifica soluţii sustenabile pentru promovarea de politici publice în toate sferele vieţii publice: educaţie, sănătate, piaţa muncii, participare la decizie, împuternicirea economică a femeilor şi fetelor.

Potrivit ministrului, Garanţia pentru Copii, adoptată anul trecut de Guvern, a cărei implementare a început, are "un potenţial uriaş" de a schimba vieţile copiilor din România, unde 41,5% dintre ei sunt expuşi riscului de sărăcie şi excluziune socială.
Ea a subliniat, în context, că tinerii şi copiii au dreptul la "educaţie incluzivă de calitate", indiferent de locul în care locuiesc.