MENIU

Motivul incredibil pentru care clementinele sunt mai căutate decât mandarinele şi portocalele

<p>Motivul incredibil pentru care clementinele sunt mai căutate dec&acirc;t mandarinele şi portocalele</p>

Cu toate că sunt mai scumpe decât portocalele, clementinele se vând mai bine în această perioadă. Un kilogram costă în jur de 3 lei, dar primează în opţiunile clienţilor pentru că aceste citrice sunt mai dulci şi mai zemoase decât suratele lor.

Clementinele sunt formate din 86% apă, sunt bogate în potasiu şi calciu. De asemenea, conţin foarte multe fibre, care sunt foarte utile în digestie, având un aport deosebit la micşorarea colesterolului din sânge.

Datorită prezenţei fibrelor şi a potasiului, clementinele sunt foarte bune în procesul de detoxifiere.

"Având în vedere că suntem în sezonul lor, este un beneficiu să le consumăm. Este recomandat să consumăm două porţii pe zi şi când spunem porţii mă refer la o cantitate de maxim 150 de grame pe porţie. Asta înseamnă că până la un 300, 400 de grame de fructe pe zi sunt benefice organismului”, spune Dana Marinescu, medic nutriţionist.

Clementinele sunt ideale pentru dietă, deoarece două fructe se încadrează la cifra de 60 de calorii, ceea ce reprezintă un lucru important pentru persoanele care urmează o dietă, srie adevarul.ro. Conţin foarte multă vitamina C şi de aceea foarte utilă în special în perioada rece a anului.

Mai multe articole despre:
clementine beneficii clementine