MENIU

Monica Macovei, trimisă în judecată în dosarul accidentului. Fostul ministru al Justiției a lovit în plin un motociclist

Macovei, trimisă în judecată. Foto/Arhivă

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța a trimis-o în judecată, în stare de libertate, pe Monica Macovei, în dosarul în care este acuzată de vătămare corporală din culpă, după accidentul rutier de anul trecut, când a lovit un motociclist. Macovei a susținut în repetate rânduri că motociclistul este vinovat, dar acum și-a schimbat părerea.

Potrivit unor surse Realitatea Plus, Macovei a trimis o solicitare oficială în acest sens, dar procurorii de caz se opun. Macovei a susținut în repetate rânduri că motociclistul este vinovat, dar acum și-a schimbat părerea. 

Dacă un astfel de acord s-ar încheia, ar însemna că victima accidentului comis de fostul ministru al Justiției s-ar putea judeca în civil cu Monica Macovei, pentru a primi daunele. 

"Este facultatea fiecărui inculpat sa inițieze un proces de recunoaștere a vinovăției. Daca atat inculpatul, cat si organul de urmarire penala sunt de acord la conditiile impuse, la modalitatea de executare a pedepsei si limitele acesteia, bineinteles ca se va usura cumva totata etapa judiciara. (...) Este o modalitate procesuala mult mai rapida ca sa se ajunga la finalitatea procesului, si beneficata atat pentru inculpat, cat poate si pentru organele de urmarire penala, in cazul in care converg ambele interese", a explicat avocatul Alexandru Turiga, pentru Realitatea PLUS. 

Procedural vorbind, potrivit avocatului, odata ce este trimisa in judecata, instanta e investita cu judecarea cauzei, se emite rechizitoriul, dupa care va urma etapa camerei preliminare, unde se discuta legalitatea dministrarii probelor, a efectuarii actelor de urmarire penala.

"Daca se va constata ca sunt legale toate, se va da o incheiere pe care o poate atacata la Instanta superioara, iar daca acolo este respinsa contestatia se va incepe judecata cauzei in fond", a mai spus avocatul.

Intrebat cam cat ar putea dura acest proces, el a raspuns ca totul depinde de "atitudinea procesuala a inculpatului". Mai exact, daca acesta va recunoaste, atunci vorbim undeva la maximum 6 luni - 8 luni - 1 an se va ajunge la o solutie definitiva. "Asta in cazul in care ea nu este atacata (decizia - n.r.)", a mai spus expertul.

În luna august, Monica Macovei a fost oficial inculpată în dosarul accidentului în urma căruia un motociclist a ajuns în spital! Fostul ministru al Justiției a fost chemat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța pentru a i se aduce la cunoștință faptul că procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale. 

Fostul ministru al Justiției, Monica Macovei, implicată într-un grav accident. Un rănit, preluat cu elicopter SMURD - FOTO