MENIU

Moaştele Cuvioasei Parascheva au fost scoase în procesiune. Mii de credincioşi asistă la Liturghie

<p>Moaştele Cuvioasei Parascheva au fost scoase &icirc;n procesiune. Mii de credincioşi asistă la Liturghie</p>

Moaştele Cuvioasei Parascheva. La această ora mii de credincioşi asistă la Liturghia săvârşită de înalţii prelaţi în incinta Catedralei mitropolitane din Iaşi. 

Moaştele Cuvioasei Parascheva. Racla cu moaştele Cuvioasei Parascheva va fi scoasă într-o scurtă procesiune după care vor fi depuse spre închinare pe baldachinul din incinta Mitropoliei unde miile de oameni se vor ruga.

Moaştele Cuvioasei Parascheva. Câteva sute de mii de pelerini sunt aşteptaţi în următoarele zile la Iaşi, pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, în municipiu urmând să fie aduse din Grecia şi moaştele Sfintei Maria Magdalena, iar de la Bucureşti cele ale Sfântului Ioan Gură de Aur.

Potrivit reprezentanţilor Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, pelerinajul de la Iaşi va începe vineri seară şi va dura o săptămână, autorităţile ieşene estimând că în municipiu vor ajunge în această perioadă câteva sute de mii de credincioşi din întreaga ţară.

Tot vineri seară, vor fi aduse cu avionul de la Mănăstirea ”Simonos Petras” din Sfântul Munte Athos moaştele Sfintei Mironosiţe şi Întocmai cu Apostolii, Maria Magdalena, aşezată într-o raclă în care se va afla şi un fragment din lemnul Sfintei Cruci.

Moaştele Cuvioasei Parascheva. Potrivit reprezentanţilor Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, pelerinajul de la Iaşi va începe vineri seară şi va dura o săptămână, autorităţile ieşene estimând că în municipiu vor ajunge în această perioadă câteva sute de mii de credincioşi din întreaga ţară.

Moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva vor fi scoase vineri seară din Catedrala Mitropolitană din Iaşi, iar după o scurtă procesiune vor fi depuse într-un baldachin, în curtea lăcaşului de cult.

Sfaturi de la medici pentru pelerinii care merg la moaştele Sfintei Parascheva

Tot vineri seară, vor fi aduse cu avionul de la Mănăstirea ”Simonos Petras” din Sfântul Munte Athos moaştele Sfintei Mironosiţe şi Întocmai cu Apostolii, Maria Magdalena, aşezată într-o raclă în care se va afla şi un fragment din lemnul Sfintei Cruci.

Duminică, vor fi aduse la Catedrala Mitropolitană ieşeană, de la Bucureşti, moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur.

Moaştele Cuvioasei Parascheva. Preotul Marian Timofte, vicar administrativ la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că ”Maria Magdalena este Sfânta Mironosiţă amintită în toate evangheliile din Noul Testament, fiind prima persoană care a aflat bucuria învierii lui Iisus Hristos şi cea care a vestit la rândul ei învierea apostolilor”.

Potrivit preotului Marian Timofte, moaştele Sfintei Maria Magdalena se află de aproape un mileniu pe Muntele Athos, în Grecia.

Moaştele Cuvioasei Parascheva. Autorităţile se aşteaptă ca rândurile de pelerini să se formeze încă de vineri dimineaţă, cu 12 ore înainte de scoaterea sfintelor moaşte din Catedrala Mitropolitană.

Reprezentanţii Jandarmeriei ieşene au precizat că din localitatea ilfoveană Voluntari vor sosi, la sfârşitul săptămânii, aproximativ 7.000 de credincioşi cu 150 de autocare. Transportul pelerinilor va fi asigurat de Primăria Voluntari.

Moaştele Cuvioasei Parascheva. Credincioşilor care vor sta noaptea la rând pentru a se închina la sfintele moaşte le vor fi oferite de către autorităţi, dar şi de către Mitropolie, ceai cald şi pachete cu mâncare.

Moaştele Cuvioasei Parascheva. Sfânta Liturghie, programată marţi, se va desfăşura în faţa Catedralei Mitropolitane din Iaşi, pe pietonalul Ştefan cel Mare.

Peste o mie de poliţişti şi jandarmi vor asigura ordinea publică pe străzile Iaşiului, în perioada 9-15 octombrie.

În anii precedenţi, pelerinii veniţi la Iaşi din toate colţurile ţării au stat şi câte 12 ore la coadă, pentru a ajunge să se închine la racla cu sfintele moaşte. Anul trecut, în cele şase zile de pelerinaj, aproximativ 250.000 de credincioşi s-au închinat la sfintele moaşte.

Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată a fi ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.