MENIU

Miron Mitrea, despre Finlanda și Suedia în NATO: "Cu siguranță pe Putin nu îl bucură asta"

Miron Mitrea

Miron Mitrea a comentat evoluția războiului din Ucraina din ultimele zile dar și intrarea Suediei și Finlandei în NATO, precum și reacția Rusiei la această mișcare.

"Rusia zice că a atacat Ucraina ca să nu ajungă NATO la granița cu ei. Să nu intre Ucraina în NATO. Nouă condiție pe care o pune este ca Ucraina să nu intre niciodată în NATO. Singurul lucru pe care l-a realizat în acest atac este că i-a convins pe finlandezi să între în NATO. Asta e rezultatul politicii inteligente purtate de Moscova.

Săptămâna viitoare clar va depune cererea oficială de intrare în NATO. Se bucură Mircea Geoană și bine face. Și noi ne bucurăm. Dar Turcia nu se bucură. 

E bine că vor să intre în NATO, Finlanda va intră cu ușurință, cu Suedia vor fi probleme până când turcii vor reuși să își obțină ce își doresc din negocieri. Pentru noi e bine, cu cât crește această Alianța e cu atât mai bine, crește puterea economică, puterea armata. E bine să intre țări cât mai multe, cele care sunt democrate și îndeplinesc criteriile și Finlanda și Suedia cu siguranță îndeplinesc. 

În mod cert pe Putin nu îl bucură chestia asta, nu s-a așteptat. Cu toții aveam o părere despre armata rusă, Putin a făcut greșeală să ne arate că armata rusă nu poate mare lucru. Armata rusă s-a poticnit în granița la ucraineni, a reușit să facă praf un oraș, să omoare civili și să ocupe niște teritorii care în bună parte erau deja ocupate. Ne-a dovedit că e rău. E evident că Rusiei nu i se da în acest moment o ieșire onorabilă", a declarat Miron Mitrea.

Mai multe articole despre:
miron mitrea finlanda suedia nato putin