MENIU

ACHITAREA deficitului de țară al României, posibilă. Eugen Teodorovici: Trebuie scoși la lumină toți banii

Bani

"Trebuie să ne uităm la viitor! (...) Cea mai bună măsură pentru România este să scoți la lumină toți banii", a declarat Eugen Teodorovici, miercuri seara, la "Culisele Statului Paralel", de la Realitatea Plus. Fostul ministru de Finanțe s-a referit la propunerea de amnistie a sumelor mobile și imobile nedeclarate, care este văzută ca o soluție fiabilă pentru a aduce bani la bugetul de stat. 

"Propunerea de aministie a sumelor mobile și imobile nedeclarate - trebuie să ne uităm la viitor. Ce a făcut Germania, Italia, ce face Canada astăzi. Cine nu declară până la acea dată ce are - mașini, case etc., ce s-a descoperit se confiscă imediat și pușcărie.

România își poate achita deficitul de țară cu o astfel de măsură", a spus Eugen Teodorovici, în ediția de miercuri seara a emisiunii Culisele Statului Paralel, moderată de jurnalista Anca Alexandrescu. 

Potrivit fostului ministru, "cea mai bună măsură pentru România este să scoți la lumina toți banii".

"În prezent, sunt 155 de milioane de lei capital în firme. Sunt în România fireme sărace cu patroni bogați", a arătat acesta. 

Referitor la buffer-ul BNR, Eugen Teodorovici a spus că sunt două astfel de surse, respectiv 3miliarde și ceva de lei pe care la BNR, prin Ministerul de Finanțe, "bani pe care îi ține degeaba acolo", și tot la cei de la Finanțe mai sunt  undeva la 5 miliarde de lei.