MENIU

Ce beau arabii imediat după mâncare. Activează digestia și arde grăsimile. Beneficiile sale nu se opresc aici

Ce beau arabii imediat după mâncare. Activează digestia și arde grăsimile. Beneficiile sale nu se opresc aici. Este vorba despre un condiment cu un gust puternic, care este folosit și în amestec cu cafeaua pentru aromatizarea acestei băuturi. Iată despre ce este vorba.

Cardamomul este un condiment cu o aroma intensă, ușor dulce, care seamană cu cea a mentei. Acesta provine din India, fiind utilizat astazi în alimentatie la nivel global.

Cardamomul contine numeroase vitamine si minerale, precum si unele fibre. De asemenea, cardamomul are un nivel foarte scazut de carbohidrati si calorii. 

Acest condment este frecvent întâlnit în bucătăria arabă, fie în preparatele cu orez și carne, fie în cafea. De asemenea, arabii îl consumă sub formă de ceai, imediat după mâncare, deoarece activează digestia și ajută la arderea grăsimilor. 

Beneficiile cardamonului, însă, nu se opresc aici. Iată despre ce este vorba.

Planta considerată "cel mai puternic antibiotic natural". O are toată lumea în bucătărie. Acționează în cazul multor virusuri

Beneficii potențiale și proprietăti ale cardamomului

Cardamomul aduce numeroase beneficii si poate contribui la ameliorarea unor probleme de sanatate, dupa cum urmează:

  • Cancer. Cardamomul are proprietati potentiale anticancerigene datorita continutului de fitochimicale naturale, capabile sa lupte impotriva bolilor.
  • Boli cronice. Cardamomul poate ajuta la protectia impotriva unor boli cronice datorita efectelor antiinflamatorii. Compusii antioxidanti din acest condiment pot ajuta la protejarea celulelor impotriva deteriorarii, incetinind si prevenind inflamatia din organism.
  • Boli digestive. Cardamomul poate ajuta in ameliorarea simptomelor unor boli digestive, atenuand disconfortul, greata si varsaturile. De asemenea, poate fi util in protejarea stomacului de ulcere.
  • Sanatate orala. Cardamomul poate contribui la combaterea respiratiei urat mirositoare si la imbunatatirea sanatatii orale, fiind capabil sa omoare bacteriile comune ale gurii si sa previna cariile, echilibrand pH-ul din cavitatea bucala.
  • Are rol antibacterian, antifungic. Cardamomul poate fi eficient impotriva unei varietati de tulpini bacteriene care contribuie la infectii fungice, intoxicatii alimentare. Activitatea antibacteriana se poate datora capacitatii sale de a deteriora membrana celulara a anumitor microbi.
  • Sanatatea sistemului respirator. Cardamonul poate ajuta la cresterea fluxului de aer catre plamani si la imbunatatirea respiratiei prin stimularea unei mai bune absorbtii de oxigen.
  • Sanatatea inimii. Cardamomul poate contribui la mentinerea sanatatii cardiace prin scaderea tensiunii arteriale, cel mai probabil datorita proprietatilor sale antioxidante si diuretice.

Ingredientul pe care să-l pui în cafea. Te va ajuta să slăbești repede și sigur

  • Nivelul glicemiei. Cardamomul poate reduce nivelul de zahar din sange.
  • Sanatatea ficatului. Extractul de cardamom poate scadea enzimele hepatice crescute, trigliceridele si nivelul colesterolului.
  • Anxietate. Cardamonul poate preveni comportamentele anxioase.
  • Pierdere in greutate. Suplimentele de cardamom pot contribui la scaderea in greutate si la ameliorarea problemelor legate de ficatul gras.
  • Sindromul metabolic (grup de afectiuni de sanatate care pot declansa boli de inima si diabet de tip 2) si diabetul zaharat. Cardamonul ar putea ameliora unele aspecte ale sindromului metabolic, conform sursei.
Mai multe articole despre:
cardamon sanatate terapii naturiste