Masacrul din bordelurile militare japoneze. Doar 10% din femeile - sclave sexuale au supraviețuit
Lee Ok-seon avea doar 14 ani atunci când un grup de bărbaţi în uniformă au ieşit dintr-o maşină, au atacat-o şi au tras-o în vehicul. În timp ce maşina mergea, fata nu ştia dacă îşi va mai vedea vreodată părinţii. În acea după-amiază, viaţa lui Lee din Busan (Coreea de Sud de astăzi) s-a încheiat.
Tânăra a fost dusă într-un bordel pentru soldaţii japonezi, în perioada în care China era ocupată de Japonia. Conform History, aici Lee a devenit una dintre sutele de femei forţate să se prostitueze de către armata imperială între anii 1932-1945.
A trecut mai bine de un secol de când pima femeie a fost forţată să fie sclavă sexuală de către Imperiul Japonez, dar detaliile acestui ''serviciu'' sunt încă dureroase, până în prezent Japonia nu a găsit o modalitate prin care să-şi ceară iertate pentru acţiunile făcute. Conform arhivelor, aproximativ 90% dintre femeile forţate să se prostitueze au murit.
Deşi borderurile militare au existat în Japonia din 1932, ele s-au extins după una dintre cele mai faimoase încercări ale Japoniei de a asupri Republica Populară Chineză. Masacrul din Nanking a început pe 13 decembrie 1937 când trupele japoneze au distrus în şase săptămâni oraşul Nanking. În timpul asaltului, trupele japoneze au violat între 20.000 şi 80.000 de chinezoaice.
Numărul uriaş al violurilor a oripilat întreaga populaţie a planetei, iar împăratul Hirohito era îngrijorat că acţiunea va avea un impact negativ asupra imaginii sale. Astfel că împăratul a decis extinderea numărului de bordeluri militare pentru a reduce transmiterea bolilor sexuale cât şi pentru a preveni atrocităţi de acest fel.
Femeile din cadrul bordelurilor erau fie răpite, cumpărate sau convinse să lucreze acolo. Odată ajunse în bordel, femeile erau forţate să facă sex în condiţii inumane cu cei ce le capturau. Deşi experienţa fiecărei femei era diferită, unele declaraţii au detalii comune. Violurile erau repetate, iar numărul acestora creştea înaintea bătăliilor, durerea fizică era uriaşă, existau femei gravide şi boli cu transmitere sexuală.
''Nu era un loc pentru femei,'' a declarat Lee. Precum alte femei, şi ea a fost ameninţată şi bătută de către răpitori. ''Nu exista odihnă,'' îşi aduce aminte Maria Rosa Henson, o filipineză care a fost forţată să se prostitueze în 1943. ''Mă violau în fiecare minut,'' a adăugat ea.
Sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial nu a reprezentat însă şi închiderea bordelurilor. În 2007, Associated Press susţine că SUA au permis pentru o lungă perioadă de timp existenţa acestor bordeluri. Însă în 1946, Douglas MacArthur a închis locaţiile
Între 20.000 şi 410.000 de femei au fost sclave sexuale în cele 125 de bordeluri. Conform Naţiunilor Unite, 90% dintre femeile din bordeluri au murit. sursa