MENIU

Marian Munteanu: Tinerii, victimele unei campanii neîncetate de falsificare a istoriei

Liderul studenților din Piața Universității, 1990, și victimă a acelor evenimente violente, Marian Munteanu, a explicat, în exclusivitate la Realitatea TV, că tinerii de astăzi sunt victimele unei campanii de falsificare a istoriei, ceea a avut ca obiectiv revolta unora contra altora.

“Milioane de tineri au fost victimele unei campanii neîncetate de falsificare a istoriei. Evenimentele din decembrie 1989, ca si cele din 1990, au fost folosite de tot felul de politicieni pentru a-și legitima intervențiile în viața noastră. S-au spus atâtea prostii, s-au făcut atâtea dezinformări, încât este normal să nu mai înțeleagă nimic. Totul a fost făcut precis, să fim aruncați unii împotriva altora, să ne urâm”, a spus Munteanu.

Acesta a explicat că se văd semne de însănătoșire, pentru că, incluzând punerea sub acuzare a lui Ion Iliescu în dosarul Minieriada, se încearcă aflarea adevărului.

“Apare un semnal de însănătoșire. O țară are nevoie de adevăr, nu mă refer la pedepsirea unor vinovați, îi știm și pe alții care încă nu au fost pomeniți, dar dincolo de aceste vinovății, este ceva mult mai grav care s-a revărsat asupra noastră. Să se înceteze cu avalanșa de minciuni și de dezinformări care s-au abătut asupra noastră. Este un moment important și vreau să vă asigur că eu am din ce în ce mai multă încredere că profesioniștii din justiție încep să aibă o libertate de acțiune. Și sunt convins că societatea românească dispune de mulți oameni integrii și profesioniști care vor putea să repare relele petrecute”, a conchis liderul studenților din 1990.

“Simțeam că grupul instalat la putere prin frauda din alegerile din 20 mai va face orice este posibil pentru a-și consolida poziția și derula programul de distrugere a României. Nu mi-am imaginat că vor merge cu ticăloșia atât de departe încât să provoace această campanie de terorizare a unei țări întregi. Am crezut că doar noi suntem vizați, cei care au organizat acele proteste din Piața Universității”, a continuat acesta.

Marian Munteanu este invitatul lui Rareș Bogdan într-o ediție incendiară a emisiunii Jocuri de Putere de joi, 22 octombrie, la Realitatea TV.